woensdag, september 20

De leukste kindercadeautjes voor elke gelegenheid

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cadeautjes bedenken is altijd lastig. Voor kinderen zijn er veel momenten waarop er een cadeautje wordt gegeven. Veel ouders willen met kinderen hun verjaardag, met sinterklaas, kerst en bij een goede prestatie hun kind belonen met een cadeautje. Dit kan ervoor zorgen dat je soms niet zo goed weet wat je wilt geven. Dan denken ook sommige ouders nog aan het educatieve belang van een cadeautje. Zo kan het veel moeite kosten om het juiste cadeautje te geven. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om ideeën op te doen voor cadeautjes, zo ook voor het geven van een uitdeelcadeautje als traktatie in de klas. 

Cadeautje samen met je kind kopen?

Iedereen kent de situatie in de speelgoedwinkel van een huilend kind, omdat een ouder iets niet toestaat. Is het daarom wel slim om samen met je kind een cadeautje te kopen, of is dit heel onhandig? Dat is een goede vraag. Het kan heel goed zijn om een cadeautje samen met je kind te kopen. Zo kan een kind leren dat het niet mogelijk is om alles te krijgen dat je wilt en dat je moet betalen voor cadeautjes. Het kan echter ook onhandig zijn, want zo kan er jaloezie naar andere kinderen optreden of kan een kind overprikkeld raken door alle mogelijkheden in een speelgoedwinkel. Het is namelijk wel duidelijk dat een speelgoedwinkel een plek is van felle kleuren, fel licht, geluiden en eigenlijk alles net te veel. 

Educatief? 

Voor iedere gelegenheid zijn er andere soorten cadeautjes beschikbaar, maar toch blijven ouders vaak vasthouden aan educatieve cadeautjes. Zo is het leuk om met sinterklaas een boekje te geven met uitleg over sinterklaas, met kerst een puzzel van de kerstman en noem zo maar op. Niet iedereen let echter op of speelgoed ook educatief is. Soms is het ook lekker om gewoon iets simpels te kiezen waar je kind blij mee is. Toch heeft bijna ieder speelgoed wel een educatieve functie. 

 

Share.

About Author

Leave A Reply