donderdag, juli 18

De schoenentrends van dit moment

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoewel er daadwerkelijk minder mode uit is gekomen, zien we dat het aantal schoenentrends niet echt is afgenomen. We komen dan wel minder buiten, maar het lijkt erop alsof de schoenentrends zich gewoon naar binnen verplaatsen. Voor een deel dan wel. Iedere keer als de lockdown begint zien we nieuwe trends naar voren komen. Bijzonder genoeg lijkt geen trend op elkaar. We zien echter wel dat corona een grote impact heeft op onze schoenentrends. Dit zie je terug aan de activiteiten die we meer zijn gaan ondernemen sinds corona. In deze blog noem ik een aantal leuke en opvallende schoenentrends die volgens mij vooral door lockdown zijn ontstaan. 

Sloffen en pantoffels

Aangezien we nu allemaal veel aan het thuiswerken zijn, hoeven we wat minder modieus erbij te lopen. Dat zie je terug aan de verkoop van sloffen en pantoffels. Deze zijn belangrijker geworden dan ooit tevoren. Goede pantoffels en sloffen zijn dan vooral de hardlopers. Aangezien we minder geld uit hoeven te geven aan een nieuwe garderobe, kunnen we met zijn allen ons helemaal uitleven op het gebied van sloffen en pantoffels en dat merk je. We kopen nu sloffen met schapenwol, sloffen van andere duurdere stoffen. En de sloffen van plastic? Die laten we massaal links liggen.

Schoenen met breedtematen

Als we naar buiten gaan, maken we het meteen super actief. We kiezen ervoor om te gaan wandelen, hardlopen of andere actieve bezigheden te gaan doen. Niet zo gek dus dat goed zittende schoenen met een breedtemaat steeds populairder worden. Een breedtemaat is niets anders dan de breedte van een schoen. Echter worden schoenen met een breedtemaat alleen verkocht door de gespecialiseerde schoenenhandels. Een goede breedtemaat schoen past perfect om je voet en voorkomt dus allerlei klachten die ontstaan door slecht zittende schoenen.

Hoe bepaal je de breedtemaat van een schoen

Het bepalen van de breedtemaat van een schoen is niet zo ingewikkeld. Je legt een centimeter dwars over de balk van je voet en leest het aantal centimeters af. Een gemiddelde voet is 22 centimeter. Zit je er ver onder, dan heb je een enge breedtemaat en zit je er ver boven dan heb je een grote breedtemaat. 

Merken die breedtematen verkopen

Het aantal merken dat schoenen met een breedtemaat verkoopt is klein. Denk hierbij aan Dr. Martens, Durea en Xsensible

Share.

About Author

Leave A Reply