woensdag, september 20

De trend van handgepeld koper recyclen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koper verkopen en recyclen is erg gewild en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zelfs flink wat mee verdienen, maar dan is het wel zo handig dat de koper handgepeld is. Er zit namelijk een verschil in, want koper en koper zijn echt anders. Denk maar eens aan roodkoper, aan een koperen pijp, rood koperdraad en dan hebben we het nog niet gehad over de rest. Je hebt namelijk ook messing bijvoorbeeld, waar een deel koper in verwerkt is. Toch lijkt het niet echt uit te maken, want we willen allemaal ons koper sparen om het vervolgens te recyclen. Wat is dan handgepeld koper?

Wat betekent handgepeld?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig uit te leggen, want handgepeld is precies wat het woord al doet vermoeden. Je pelt met de hand het koper, zodat het koper helemaal schoon is en geen andere materialen meer bevat. Laten we eens stilstaan bij een kabel of een stuk draad. Deze hebben meestal een beveiliging huls, maar door deze met de hand te strippen heb jij al vrij snel een mooi massief stukje koper. Het sparen van schoon koper kan soms even duren, maar het is het geduld echt meer dan waard. De handgepeld koper prijs is namelijk een stuk hoger!

Wat is de handgepeld koper prijs?

De hoogst haalbare koper prijs is de handgepeld koper prijs, want die is het meest zuiver. Afhankelijk van hoeveel handgepeld koper jij hebt, krijg je altijd de waarde die op dat moment van toepassing is. Het verschil tussen gemengd koper en handgepeld koper kan zo anderhalf euro schelen en misschien wel meer. Er zijn momenten dat je met gemak zes euro per kilo kunt krijgen voor handgepeld koper. De koersen wisselen natuurlijk best wel eens, maar je kunt er zeker vanuit gaan dat jij de beste prijs voor het handgepeld koper krijgt.

Wat gebeurt er met handgepeld koper?

Veel van ons denken, dat als je handgepeld koper weggebracht hebt naar het recyclebedrijf dat het op een grote stapel terecht komt. Niets is minder waar, want dit wordt allemaal apart opgeslagen. Het handgepeld koper zal namelijk uiteindelijk weer versmolten worden tot een groot stuk. Dit laatste zal ervoor zorgen dat men later nieuwe producten kan fabriceren van het gerecyclede koper. Dit maakt ook direct het verschil duidelijk tussen geelkoper en roodkoper, maar ook tussen knip koper of gemengd koper. Hoeveel koper heb jij liggen?

Handgepeld koper inleveren

Als jij eenmaal hebt besloten handgepeld koper in te leveren, dan is het wel belangrijk dat je even stilstaat bij de hoeveelheid. Je kunt namelijk gerust een aantal kilo koper inleveren, maar belangrijk zou dan wel kunnen zijn dat jij je moet legitimeren. En in sommige gevallen is het zelfs belangrijk dat je een krabbel zet, dat is enkel een formaliteit. Bij gigantische hoeveelheden kan het trouwens een stuk beter zijn om een speciale container aan te vragen, zodat je niet vaak op en neer hoeft te rijden.

 

Share.

About Author

Leave A Reply