Dit is waarom groene daken zo populair zijn

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Groene daken zijn uniek, zien er mooi uit en helpen het klimaat een handje. Dit is slechts een greep van de groendak voordelen die er zijn. Hoewel een groendak een behoorlijke investering vergt, is het absoluut de moeite waard om hiervoor te kiezen. Het aanleggen van een groendak kun je zelf doen, maar je kunt het ook overlaten aan mensen die hierin gespecialiseerd zijn, zoals de Dakvergroeners. Zij kunnen jou tevens advies geven over je dak en wat hierbij het beste past.

Goede eigenschappen van groendaken

Een groendak oogt speciaal, daar kun je niet omheen. Maar het heeft nog veel belangrijkere functies dan dat het mooi is. Groendaken absorberen als de beste regenwater. Dit komt door de zogeheten bufferfunctie. Doordat het klimaat in een rap tempo verandert, verandert het weer ook mee. We hebben steeds meer last van regen en dit heeft al voor een hoop ellende gezorgd. Groendaken zorgen ervoor dat het riool minder wordt belast met al dat regenwater. Ze werken als een soort spons. Daarnaast is je dak met een laagje groen erop beter bestendig tegen UV straling. Dit maakt dat daken langer mee kunnen gaan. Ook is het goed voor de biodiversiteit en het milieu, verlaagt het de temperatuur van de omgeving en heeft het een algeheel positief effect op jouw gezondheid. Dit komt doordat meer groen in je omgeving zorgt voor minder stress en je humeur beter wordt. We gaan natuurlijk ook niet voor niets wandelen in een bos om tot rust te komen.

Weinig nadelen aan groendaken

Naast voordelen zijn er ook altijd wel nadelen aan dingen. Zo ook aan groendaken. Maar wees gerust, dit zijn er niet veel. Het grootste nadeel is dat een groendak onderhoud vergt. Er is niet veel onderhoud nodig, maar het onderhoud blijft wel altijd nodig. Denk aan in ieder geval twee keer per jaar een controle, besproeien en bijmesten en het schoonmaken van grindranden. 

Share.

About Author

Leave A Reply