donderdag, juli 18

Tips om zuinig te stoken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ze branden heter en schoner, zijn goedkoper in aanschaf en veel gemakkelijker op te slaan en te hanteren – dus waarom gebruiken zo weinig mensen met open haarden en houtkachels gerecyclede houtbriketten om hun huis te verwarmen? Groot in Europa, maar nog steeds grotendeels onbekend door veel kachel gebruikers vooral in het zuiden. Degenen die ze verkopen, beweren dat als je eenmaal overgaat op houtbrikketten kopen, je nooit meer terug zult gaan naar het slepen van stapels houtblokken van je oprit.

Effectief

Houtbrikketten kopen levert je ongeveer 50% meer warmte op per uitgegeven euro dan houtblokken. Ze hebben ook sterke milieuprestaties, aangezien ze zijn gemaakt van afvalhout dat is geproduceerd als onderdeel van het meubilair of andere houtgerelateerde bedrijven – of in sommige gevallen is verzameld uit afvalcontainers. Het verbranden van hout wordt over het algemeen beschouwd als een koolstofarm alternatief voor fossiele brandstof, omdat bomen koolstof opnemen terwijl ze groeien. De milieubeschermers hebben ook het sommetje opgemaakt en verwarmen hun huizen steeds vaker met briketten.

Proces

Brikettenproducenten nemen zaagsel en ander versnipperd hout, passen 10.000 psi druk toe en halen de briketten eruit. Ze zijn bijna volledig natuurlijk – de ligninemoleculen in het hout smelten onder de druk en binden de houtsnippers en het stof aan elkaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen van een aantal providers en in de eerste tests door experts presteren ze fantastisch goed in houtkachels. Een briket kan tot vier uur meegaan en grote gebruikers zullen merken dat ze ongeveer €150 per jaar besparen in vergelijking met het kopen van conventionele houtblokken.

Voordelen

Experts zien en zeggen dat mensen in Europa eindelijk wakker beginnen te worden met de voordelen van briketten. Er worden er steeds meer van verkocht, vooral in het afgelopen jaar. Zodra mensen ze proberen, stoppen ze al snel met het lokaal kopen van houtblokken. Ze zijn schoner en gemakkelijker op te slaan en nemen ongeveer de helft van de ruimte in van een stapel houtblokken. Totdat je er een hebt geprobeerd, geloof je niet hoeveel warmte ze kunnen leveren. Je kunt ze het best op een droge plaats bewaren, omdat ze snel uitzetten als ze nat worden. Wanneer ze branden, laten ze ongeveer 1% van hun oorspronkelijke volume achter als as, wat betekent dat je de kachel niet zo vaak hoeft te legen.

Share.

About Author

Leave A Reply