donderdag, juli 18

Hoe draag je een ring?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met het dragen van accessoires maak je je outfit nog completer. Denk aan een mooie handtas, een catchy ketting of bijvoorbeeld een mooie ring. Ringen zijn alleen vaak onderschat. Ze worden gezien als sieraad dat je draagt met een bepaalde symboliek. Ben je bijvoorbeeld niet getrouwd, dan draag je ook geen ring om je ringvinger. Toch zijn ook ringen erg leuke accessoires om je outfit een beetje completer mee te maken. Deze blog vertelt meer over hoe je het beste je ring(en) kan dragen!

Aan welke hand draag je een ring?

Je weet het misschien niet, maar je handen hebben een bepaalde betekenis. Over het algemeen staat je rechterhand voor een werkhand en je linkerhand voor de emotionele hand. Je rechterhand is dus de actieve hand en je linkerhand is de hand die meer over het karakter gaat. 

Toch wordt deze traditionele symboliek van handen steeds minder nageleefd. Er wordt flexibeler omgegaan met de hand waar je een ring aan kan dragen. Niet alleen wordt een trouwring ook vaker aan de rechterhand gedragen, ook andere ringen worden vaker aan de linkerhand gedragen. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

Om welke vinger draag je een ring?

Elke vinger heeft ook weer een bepaalde betekenis. Als je de ring graag extra betekenis wil geven is het dus van belang dat je een ring koopt voor de juiste vinger. Hieronder leg ik je per vinger uit wat de betekenis van deze vinger is.

  • De pink wordt gezien als representatie van de persoonlijkheid en overtuigingskracht. Het is dus een krachtige vinger die laat zien wie jij bent en hoe krachtig je bent. 
  • Je ringvinger staat voor gehechtheid en creativiteit. Daarnaast geloofden de Romeinen erin dat er vanuit de ringvinger een ader recht naar het hart loopt. Dit is dan ook de reden dat de trouwring om de ringvinger gaat.
  • De middelvinger staat voor balans en harmonie. Het symboliseert de eeuwige zoektocht naar de evenwichtigheid tussen goed en kwaad. Sommige mensen vinden het lastig om een ring om hun middelvinger te dragen, omdat dit ook de vinger is die een hatelijke betekenis kan hebben. Maar als je goed kijkt naar de symboliek van de vinger, dan is het juist mooi om een ring om je middelvinger te dragen. Je ondersteunt namelijk de zoektocht naar balans.
  • Je wijsvinger staat symbool voor leiderschap en zelfvertrouwen. Ook dit is dus een krachtige vinger. Vroeger werd een ring gedragen om de wijsvinger als teken van rijkdom. 
  • De duim tot slot, staat symbool voor de onafhankelijkheid van het individu. Dit komt omdat de duim los staat van de andere vingers en daarom letterlijk onafhankelijk is.

Een ring dragen is dus niet een kwestie van zomaar een vinger en hand uitzoeken. Als je de ring extra betekenis wil geven kan je je houden aan het bovenstaande. Zo is de ring meer dan alleen een leuke accessoire. Zoek dus een mooie gouden ring uit, die past bij de symboliek van de vinger, en je outfit is helemaal compleet!

Share.

About Author

Leave A Reply