donderdag, juni 13

Waarom je een zonnebril zou moeten dragen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De zonnebril is een modeaccessoire die wordt gedragen om je ogen te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Op je ogen moet je zuinig zijn, je hebt immers maar één paar. Toch zijn zonnebrillen tegenwoordig niet alleen meer een bescherming voor je ogen, een zonnebril is ook onderdeel van de outfit geworden. Door de juiste zonnebril te dragen maak je jouw outfit helemaal compleet. En geef nou toe, wie wil er in de huidige tijd nou niet goed bijlopen? In deze tijd van social media zijn we ons steeds meer bewust van hoe we eruit zien. Je kan daarom maar beter altijd een mooie zonnebril bij je hebben. Zo kan je er altijd mooi uitzien op foto’s!

Bescherming van je ogen

Een zonnebril zorgt voor de juiste bescherming van je ogen. Het houdt de schittering en schadelijke UV-straling van de zon tegen. Je ogen kunnen flink beschadigd raken van deze UV-straling. Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als je huid. De schade die je ogen oplopen merk je alleen minder snel dan bij verbranding van je huid. Heb je te veel, te lang en te hoge blootstelling van de zon aan je huid, dan verbrand deze. Dit geldt ook voor je ogen. Bij je ogen kan deze schade alleen pas jaren later zichtbaar zijn. Het kan zelfs het verschil betekenen tussen goed of slecht kunnen zien op hoge leeftijd. Je kan een ontsteking oplopen maar je kan ook staar ontwikkelen als je niet zorgvuldig met de bescherming van je ogen omgaat. Kies dus een goede zonnebril die genoeg bescherming biedt, zodat je geen schade aan je ogen oploopt!

De wereld door gekleurde lenzen

Heeft niet iedereen wel eens dat je wil dat de wereld een stukje mooier kleurt? Op een grijze dag zou het fijn zijn als je een beetje kleur kan toevoegen. Maar ook als de zon schijnt en het een mooie dag is kan je ervoor kiezen om de wereld door een andere lens te zien. Er zijn namelijk vele verschillende kleuren lenzen voor je zonnebril. De kleur ervan kan van invloed zijn op hoe jij erdoor kan zien. Daarom volgt hier een korte toelichting per kleur lens:

  • Groene glazen: deze zorgen voor een verbeterd contrast, zelfs wanneer er weinig licht is. De schitteringen worden meer tegengehouden en schaduwen zijn minder donker.
  • Roze glazen: deze kleur vermindert lichtschittering. Ze zijn erg geschikt voor de wat meer bewolkte dagen. 
  • Gele glazen: met gele of oranje glazen wordt de dieptewaarneming verbeterd. Daarnaast filteren ze blauw licht van bijvoorbeeld je telefoon of laptop.
  • Bruine glazen: deze glazen blokkeren blauw licht volledig. Ook versterken deze lenzen het contrast en de dieptewaarneming.

 

Je outfit compleet maken met een zonnebril

We zijn ons meer bewust van hoe we eruit zien tegenwoordig. Mede dankzij de populariteit van social media zijn we ons meer bewust dan ooit van hoe we erbij lopen. Je wil natuurlijk niet dat je vriendinnen een foto op hun social media plaatsen waar jij niet goed op staat. 

Je kleding is het begin van een goede outfit. Maak je outfit compleet met de juiste accessoires. Je kan bijvoorbeeld matchende sieraden dragen, maar ook een zonnebril is een goede accessoire om je outfit nog mooier te maken. Kies voor een excentrieke hartvormige zonnebril of een zonnebril met een fel kleurtje. Kies je de juiste zonnebril als accessoire, dan steel jij de show!

Je zonnebril zorgt er dus niet alleen voor dat je ogen goed beschermd blijven, het is ook een must have accessoire!

Share.

About Author

Leave A Reply