Hoe onderhoud je een beukenhaag?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Selecteer het beste gereedschap voor de klus.

Als u de heggenschaar opstart, wordt de klus misschien sneller geklaard, maar ruw uitgehouwen bladeren kunnen bruin worden en de beukenhaag er onaantrekkelijk uit laten zien. Het aanbevolen hulpmiddel voor het snoeien van beukenhagen is een snoeischaar of handsnoeischaar. Als u op zoek bent naar resultaten van professionele kwaliteit, wilt u dat de bovenkant en zijkanten van de heg er waterpas uitzien, zelfs als u klaar bent. Het gebruik van een gids maakt het gemakkelijker om die doelen te bereiken. Begin met de bovenkant van de heg en doe dan de zijkanten. Werk na het egaliseren van de bovenkant van de haag langs de zijkant van elke plant van boven naar beneden. Taps toelopende beukenhaagplanten naar buiten zoals de letter “A.” Hierdoor kan licht de onderste takken bereiken en wordt bladdekking aan de onderkant bevorderd.

Snoei elke scheut afzonderlijk

De optimale plaats om elke tak te snijden, is in de buurt van een knop. Snijd onder een hoek, zodat het onderste deel van de snede zich bij de basis van de knop bevindt en het bovenste deel iets boven de knop. Ruim de afsnijdsels op. Maak ze schoon terwijl u bezig bent of hark het snoeiafval op als u klaar bent om de heg er netjes uit te laten zien.

Beste tijd om beukenhaag te snoeien

Om een ​​bestaande beukenhaag te behouden, is de tweede week van augustus (noordelijk halfrond) de beste tijd om te snoeien. Beukenhagen zullen als reactie op het snoeien nieuwe bladeren produceren. Dit blad blijft voor de winter op de beukenhaagplanten. Voor bossige heggen is een extra snoei begin juni aan te raden. Voor een nieuw aangeplante beukenhaag, snijdt u de laatste groeiknop lichtjes van elke scheut op het moment van planten. Dit zal de vertakking aanmoedigen. Herhaal dit proces tijdens de eerste twee winters wanneer de plant slapend is en in augustus van de tweede zomer. Tegen het derde seizoen wordt de haag aangelegd. Op dat moment kan elke zomer het snoeien van beukenhagen beginnen.

Voeding beukenhaag

Zo belangrijk als het snoeien en onderhouden van de haag, is ook de voeding beukenhaag een integraal onderdeel van het onderhoud. Op deze manier werk je op meerdere fronten aan een gezonde haag waarvan je nog jaren plezier zal hebben.

Share.

About Author

Leave A Reply