Tips om thuis de lekkerste pizza’s te maken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pizza, een van de lekkerste en tegelijkertijd makkelijkste gerechten ter wereld. Makkelijk? Jazeker, een pizza maken is helemaal niet zo moeilijk. Ook zelf thuis kun je prima een heerlijke pizza maken. Je kan hierbij alles zelf maken, of je haalt bijvoorbeeld een kant-en-klare bodem uit de supermarkt. Als je het laatste doet is een contact – Monte Pizza Crust de beste optie. Om het je een stuk makkelijker te maken hebben we hieronder een stappenplan opgesteld!

De bodem

Een goede pizza begint natuurlijk met de bodem. Deze kun je perfect zelf maken. Hiervoor heb je bloem, water, olijfolie, zout en gist nodig. Dit kost je ongeveer een uur tijd, inclusief de tijd dat de bodem moet rijzen. Het mooie hiervan is ook nog dat je het deeg dat overblijft een aantal maanden kunt bewaren. Je kunt er dus meerdere malen van genieten. Een andere optie is een contact – Monte Pizza Crust kopen, waardoor je niet meer zelf de bodem hoeft te maken.

De tomatensaus

Voor de tomatensaus, eveneens super belangrijk voor een goede pizza natuurlijk, geldt eigenlijk hetzelfde als voor de bodem. Je kunt dit prima zelf maken maar je kan ook vals spelen door de saus in de winkel te halen. Je kunt hierbij sauzen kopen die je met kruiden nog op smaak moet maken, maar je kan ook echt kant-en-klare sauzen kopen. Als je het zelf doet is de pizza natuurlijk nog net wat extra zelf gemaakt. Je bent hier niet veel tijd mee kwijt en erg lastig is het ook niet.

De oven voorverwarmen

Dit is een tussendoortje, maar wel een hele belangrijke. De oven voorverwarmen is ook ontzettend belangrijk. Vaak is 250 graden voor een pizza de ideale temperatuur.

Het beleggen van de pizzabodem

Nu komt het aan op het beleggen van pizza. Uiteraard is dat voor iedereen anders, je kunt dit helemaal naar eigen smaak doen. Toch is een aantal dingen wel altijd hetzelfde. Je begint met het bestrijken van de pizzabodem met een dun laagje tomatensaus. Het is slim om de randen wat vrij te laten, omdat het nog naar buiten loopt en je niet wil dat het naast je pizza in de oven komt. Daarna leg je erop wat je zelf lekker vindt. Doe er niet teveel op en zorg dat je ingrediënten niet nat zijn, zodat je niet een zompige bodem krijgt. Daarna kun je het afmaken met een laagje kaas.

Het bakken van de pizza

Nu komt het aan op het bakken. In principe hoef je hier niet veel voor te doen. Bak je pizza tussen de 8 en 15 minuten, afhankelijk van verschillende factoren, en houd het af en toe goed in de gaten. Daarna kun je lekker genieten van je zelfgemaakte pizza.

Share.

About Author

Leave A Reply