dinsdag, augustus 9

Kalkaanslag in de badkamer voorkomen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kalkaanslag in de badkamer is vervelend. Het kost behoorlijk wat tijd om de aanslag van de tegels en kranen af te poetsen. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om kalkaanslag in je badkamer te voorkomen. In dit artikel vertellen wij je er alles over.

Kalkaanslag kan worden verwijderd met alledaagse producten

Het reinigen en verwijderen van kalk van huishoudelijke apparaten en sanitair kan worden bereikt met producten die we al op onze planken of in de koelkast hebben staan. Azijn bijvoorbeeld is een handig product waarmee gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is. Er zijn ook producten die u in de winkel kunt kopen die zijn speciaal ontworpen om kalkaanslag te verwijderen. Maar om een ​​doe-het-zelf-kraanreiniging uit te voeren, brengt u azijn aan op een in azijn gedrenkte doek en wikkelt u deze om de kraanarmaturen en laat u deze 30 minuten tot een uur staan ​​voordat u hem met water reinigt. U kunt ook een oplossing maken van azijn of citroensap en deze in een spuitbus doen. Breng dit aan op het externe sanitair of huishoudelijk apparaat en laat de oplossing een tijdje inwerken, spoel af en veeg droog.

kalkaanslag voorkomen ook op het toilet

Wanneer zich een kalkaanslag vormt aan de binnenkant van het toilet, is het zo moeilijk schoon te maken dat er naast azijn of citroen wat meer elleboogvet nodig is. Een zogenaamd boraxmengsel moet zeker worden toegevoegd, gevolgd door flink schrobben. Gebruik echter niets scherps om kalkaanslag los te wrikken, omdat u de afwerking zou kunnen beschadigen of er een gat in zou kunnen steken.

Kalkaanslag in leidingen reinigen

Een groot probleem doet zich voor wanneer zich kalkaanslag vormt op de interne delen van leidingen die u niet kunt zien. Wanneer hard water in leidingen wordt verwarmd en het begint te verdampen, laat het een mineraal residu achter dat in kalkaanslag verandert. Kalkaanslag groeit snel en wanneer het in leidingen groeit, blokkeert het de waterstroom en veroorzaakt het een back-up of totale blokkering. Breng een oplossing van azijn of citroensap aan op uw vaatwasser of wasmachine om kalkaanslag te voorkomen. Als u het moeilijk vindt om uw leidingen schoon te maken, neem dan contact op met een loodgieter die dit probleem voor u kan verhelpen. Als er zich een kalkprobleem voordoet in het leidingsysteem, denkt u misschien dat het een eenvoudige oplossing is om door te spoelen, maar als dit niet werkt, is er waarschijnlijk sprake van kalkaanslag. Bel uw plaatselijke loodgieter die het kan behandelen met producten die niet giftig en effectief zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply