Is diamond painting iets voor jou?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het allernieuwste op hobby gebied moet diamond painting zijn. Dit is een hobby waarbij je met behulp van een speciale pincet allemaal kleine, glimmende steentjes op een voorbedrukt canvas plakt. Je kunt daarbij kiezen uit een kant en klare afbeelding, maar ook een eigen foto uploaden die ze vervolgens op canvas printen. Je krijgt er een duidelijke omschrijving bij en je ziet goed waar je de steentjes precies moet plakken. Het is dus niet zo moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. Het is het echter zeker waard, want je kunt er de mooiste kunstwerkjes mee maken die echte eyecatchers vormen in je huis of op de kinderkamer.

 Wat zit er in een diamond painting pakket?

Ga je voor het eerst een diamond painting bestellen? Dan wil je natuurlijk weten wat er allemaal in het pakket zit dat je op de mat krijgt. Allereerst natuurlijk de verschillende zakjes met glimmende steentjes. Deze zijn op kleur gesorteerd, wat het makkelijk maakt de juiste kleuren te pakken. De gekozen foto krijg je geleverd op een voorbedrukt canvas, waarin duidelijk staat aangegeven welke kleur steentjes je op welke plek moet plakken. Dit doe je met de bijgeleverde pen en de wax. Dit is speciale wax waar je de pen in moet dippen, waarmee je vervolgens gemakkelijk de steentjes kunt vastpakken en op de juiste plek plakken.

Maak een kunstwerk van je eigen foto

Je kunt natuurlijk een kant en klare diamond painting bestellen, maar wat dacht je van een exemplaar met een zelfgekozen foto? Zo creëer je gemakkelijk een uniek kunstwerk van een foto die je dierbaar is, bijvoorbeeld van je kinderen, je huisdier of een mooie herinnering aan een vakantie. Deze foto wordt vervolgens omgezet in allemaal kleine vierkantjes, waar je bijpassende steentjes bij krijgt aangeleverd. Zet jouw mooiste foto’s om in zo een eyecatcher aan de wand door er diamond paintings van te laten maken. Niet alleen mooi om op te hangen, maar ook om te maken!

Diamond paintings speciaal voor kinderen

Er zijn heel veel mooie diamond paintings verkrijgbaar voor volwassenen, bijvoorbeeld met mooie natuurfoto’s of werken van bekende kunstenaars, maar er is ook veel voor kinderen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een complete Disney collectie, met alle bekende figuren uit Disney films, zoals Donald Duck, Winnie de Poeh, Assepoester en de personages uit Frozen. Deze zijn heel erg populair onder kinderen. Ze vinden vaak een poster van deze figuren al leuk op hun kamer, laat staan zo’n glimmend kunstwerkje wat ze helemaal zelf kunnen maken. Verras je kinderen dus met hun eigen project voor aan de muur, en stimuleer zo zowel hun creativiteit als hun fijne motoriek. 

Wat maakt deze hobby zo leuk?

Voor vrijwel elke creatieve hobby geldt dat het maken van een diamond painting ontzettend ontspannend is. Het is nu eenmaal heel erg leuk om te doen omdat je gelijk het resultaat ziet en je er achteraf ook echt iets mee kunt doen. Of je nu een exemplaar voor je kinderen of voor jezelf koopt, het staat garant voor uren- en in de meeste gevallen zelfs dagenlang plezier. En als hij af is dan geef je hem een mooi plekje aan de muur of op een plankje!

Share.

About Author

Leave A Reply