Waar moet je op letten bij het kopen van een piano?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een piano is een bijzonder instrument, waar je elke dag dat je erop speelt van zult genieten. Het mooie aan een piano is de veelzijdigheid en de klank. Een piano schaf je niet zomaar aan. Het is belangrijk dat je weet wat je koopt. Lees in dit artikel en volg de tips, zo weet je waar je op moet letten als je een piano koopt.

Tip 1: Weet wat je wilt

Als je niet weet wat je wilt, koop je zonder doel. Zonder doel voor ogen vind je nooit wat je zoekt. Stel jezelf de vragen:

Wil ik een akoestische of digitale piano?

Wil ik een buffetpiano of een vleugel?

Wil ik een nieuwe of een tweedehands piano?

Moet hij geschikt zijn voor beginners?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je al meer inzicht.

Tip 2: Beschik over kennis

Koop nooit een piano voordat je weet wat er op de markt te verkrijgen is. Lees reviews, ga naar een winkel, vraag advies aan deskundigen.

Tip 3: Stel een budget vast

Het is eenvoudiger om een goede piano te kopen als je een budget voor ogen hebt. Stel daarom een budget vast. Dit vereenvoudigt het zoeken.

Tip 4: Kijk naar de garantie!

Veel mensen staan er vaak niet bij stil, maar de garantietijd van een instrument zegt vaak iets over de kwaliteit en het onderhoud. Hoe langer de garantie, hoe langer de piano mee gaat. Vraag ook naar de voorwaarden en naar wat er onder de garantie valt. Een piano heeft gemiddeld gezien minimaal 5 jaar garantie een kwalitatieve 10 jaar.

Tip 5  kijk goed naar het bouwjaar van de piano

Nieuwere piano’s zijn vaak in betere staat. Ook al staat hij in de winkel of het magazijn. Een piano die stil staat lijdt ook. Kijk daarom altijd naar het bouwjaar.

We kunnen je Clavis aanraden voor al je piano’s!

 

Share.

About Author

Leave A Reply