Jouw woning effectief verkoelen met deze top voordelen van mobiele airco’s Een laagdrempelige manier van koelen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als de warme dagen er weer aan komen wil je uiteraard rustig en koel kunnen werken of dingen doen in huis zonder te stikken van de hitte. Vooral slecht geïsoleerde huizen doen de temperatuur in warme maanden omhoog schieten. Een mobiele airco is dan de oplossing.

Het apparaat zet je gewoon neer met de afvoerslang uit een raam. Je kunt het apparaat op de heetste momenten van de dag aanzetten waardoor de ruimte koel blijft. In de avonden kun je dan een raam openzetten voor extra frisse lucht. Kijk eerst hoe groot de oppervlakte van de ruimte is die gekoeld moet worden, en overweeg dan de aanschaf van de beste mobiele airco die een flink koelvermogen heeft.

 

Goede koeltechnologie

 

Een mobiele airco zal de beste manier van koelen bieden in de woning. De warmtepomp koelt samen met koelmiddel. De mobiele airco trekt warme lucht aan en blaast dit via een afvoerslang naar buiten. Verder ontvochtigd het apparaat de ruimte. Je hebt dus geen last meer van condens en vocht, doordat condens wordt aangetrokken en opgevangen in de waterbak door mobiele airco’s.

Als de waterbak vol zit zal de airco een seintje geven en uitslaan. Om meer water af te voeren kun je een teiltje neerzetten samen met een afvoerslang. De luxere varianten hebben ook een kachel functie en kunnen in de winter als verwarming worden gebruikt.

 

Makkelijk verplaatsen

 

Door hun compacte formaat zijn mobiele airco’s eenvoudige manier te verplaatsen. Ze zijn meestal voorzien van wieltjes waardoor je ze niet hoeft te tillen. Je plaatst de luchtafvoer naar buiten en steekt de airco gewoon in het stopcontact. Bijkomend voordeel is dat je geen dure installateur hoeft in te schakelen, zoals bij het plaatsen van een split airco wel het geval is.

Een mobiele airco is veel goedkoper dan een split airco die zowel een binnen als buiten unit nodig heeft. Het scheelt dus enorm in kosten als je een mobiele airco in huis plaatst. Tegenwoordig zijn de nieuwste modellen ook energiezuinig.

Waar moet je op letten als je een mobiele airco koopt


Sommige mobiele airco’s maken een hoop kabaal. Kies er eentje die een laag geluidsniveau heeft. Dit wordt uitgedrukt in dB(Decibel). Onder de 65 dB is relatief aangenaam. Per mobiele airco staat aangegeven hoeveel vierkante meter de warmtelast bedraagt. Sommige soorten kunnen op zeer warme dagen niet altijd een grote ruimte verwarmen.

De wat luxere soorten hebben een aardig oppervlakte bereik. Het bereik van een lage warmtelast is uiteraard groter. Op minder warme dagen koelt het apparaat dus grotere ruimtes dan op zeer warme dagen. Check het energielabel. Het A label is de meest zuinige en zal een lager stroomverbruik opleveren dan een B, C, D of E label bijvoorbeeld.

 

Share.

About Author

Leave A Reply