Wanneer kun je het beste de tuin laten aanleggen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer je ervoor kiest om een tuin aan te leggen of je tuin te verbouwen, is het belangrijk dat je met bepaalde factoren rekening houdt. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de ligging van de zon en hoe vol jij jouw tuin wilt hebben. De eerste stap bij het aanleggen van een tuin is natuurlijk het maken van een tuinontwerp. Voor een tuinontwerp kan je terecht bij een tuinarchitect. Ben jij op zoek naar een tuinarchitect in Rijsbergen? Habro Tuinen kan jou hierbij helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van stijlvolle tuinen.

In welke periode kan je het best een tuin aanleggen? 

De prettigste periode om een tuin aan te leggen is in de herfst. In de herfst in het weer meestal vochtig en de bodem is dan meestal relatief warm. Door een warme bodem en een vochtige lucht vormen er sneller nieuwe wortels aan de plant. Een nadeel aan het planten in de herfst is dat de meeste planten dan geen bladeren meer hebben. In het najaar hebben planten ook altijd veel onderhoud nodig. Een voordeel aan een plant planten in de herfst is dat bladverliezende planten vanaf november in rustperiode gaan. Niet voor alle planten is het ideaal om ze te planten in het najaar. Vorstgevoelige planten kan je het beste niet in het najaar planten, maar in het voorjaar. 

Toch een tuin aanleggen in het voorjaar?

Voor het aanleggen van een tuin is de herfst de perfecte periode, maar dat wil niet zeggen dat er geen tuinen aangelegd kunnen worden in het voorjaar. Een tuin aanleggen in het voorjaar is dus alsnog mogelijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat de bodem dan waarschijnlijk nog niet verwarmd is. Het duurt dus langer voordat een plant nieuwe wortels heeft ontwikkelt. Door het warmere weer heb je in het voorjaar meer kans op uitdroging. Zorg er dus voor dat jouw tuin genoeg water krijgt. 

Een tuinontwerp maken is belangrijk

Het maken van een tuinplan met een tuinontwerp is belangrijk. Zo weet je wat het plan is en hoe jouw wensen uitgewerkt worden. Het maken van een tuinontwerp is dus onmisbaar. Kies ook voor jezelf welke planten en bomen jij mooi vindt en graag terugziet in jouw tuin. Heb je liever planten die minder onderhoud nodig hebben? Kies dan niet voor een plant die veel onderhoud nodig heeft. Het kan ook zijn dat jij met met de planten en bomen meer privacy wilt creëren. Kies dan voor bomen en planten die zo min mogelijk bladverlies hebben. Er is een hoop keuze in planten en bomen, dus denk er goed over na. Vergeet ook niet rekening te houden met het zonlicht!

Share.

About Author

Leave A Reply