woensdag, september 20

Kan je stucwerk zelf bijwerken?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als stucco correct is aangebracht, gaat het jaren mee en biedt het je bescherming en esthetische aantrekkingskracht, maar na verloop van tijd zul je misschien merken dat je het uiterlijk en gevoel van de stucwerkafwerking wilt veranderen, of je zult merken dat het originele stucwerk opnieuw moet worden afgewerkt. Je kunt nieuw stucwerk bovenop oud aanbrengen als de correcte stappen worden gevolgd, zodat de integriteit van de nieuwe stuclaag gewaarborgd wordt.

1. Check de oude stuclaag op integriteit

Scheuren treden natuurlijk op bij elk product op betonbasis en na verloop van tijd is de kans groot dat stucwerktoepassingen scheuren vertonen. Deze zijn geen probleem. Zoek in plaats daarvan naar delen los stucwerk en klop ze af met een hamer en veeg het deel vervolgens schoon.

2. Verwijder vuil

Klop het hele oppervlak dat je wilt bedekken met nieuw stucwerk met een bezem om het vuil te verwijderen. Gebruik indien mogelijk, zoals bij een buitenopstelling, een hogedrukreiniger met gewoon water om het oppervlak schoon te schuren.

3. Spoel af

Houd het mondstuk van de hogedrukreiniger op een straal water onder druk, niet in een directe straal, en gebruik lange, vegende bewegingen om het oppervlak schoon te maken. Houd het mondstuk op een afstand van minstens 60 cm van het stucwerk. Wacht 48 tot 72 uur om de stuclaag te laten drogen.

4. Hechtmiddel

Breng een laag hechtmiddel aan op het bestaande stucwerk met een kwast of een spuitbus, afhankelijk van de instructies van de fabrikant. Laat het drogen volgens de richtlijnen van de fabrikant.

5. Maak nieuw stucwerk

Meng nieuw stucwerk in een cementmixer. Volg de instructies op de zak met stuccomix om te zien hoeveel water je moet toevoegen. Als je klaar bent, giet je het mengsel in een kruiwagen.

6. Breng de stucco aan

Breng de nieuwe laag stucwerk aan met de door jou gekozen vlakspaan. De nieuwe laag moet tussen 3 en 7 mm dik zijn. Werk vanaf de onderkant van de muur en trek de stucco omhoog voor het beste resultaat. Gebruik zeker de troffels om het stucwerk in de gewenste textuur en look te bewerken.

Wil je een snellere oplossing? Ga dan voor een muurreparatie met EAZYFIX!

Share.

About Author

Leave A Reply