donderdag, juli 18

Waar halen vintage winkels meubels vandaan?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je ooit Studio Nine Design Roosendaal of een andere vintage meubelwinkel binnengelopen en heb je je daarbij afgevraagd waar deze winkels hun koopwaar vandaan halen?

Het lijkt misschien een domme vraag, maar er is geen enkele vintage winkel die deze vraag niet ooit van beginnende kopers heeft gekregen. En het antwoord zal meestal zijn: ” Een beetje van overal”. Wij hebben wat opzoekwerk verricht en zijn tot deze plekken gekomen:

Garageverkoop

Als het gaat om het vinden van vintage en antiek bij garageverkopen, is het doel van vintage winkels om garageverkopen te vinden met het grootste aanbod aan vintage en antiek. Ook al komt een garageverkoop niet veel meer voor, de favoriete plekken van vintage winkels zijn die in landelijke gebieden. Omdat verkopers daar niet zo goed op de hoogte zijn van de waarde van de stukken die ze verkopen en vaak is er een grotere hoeveelheid aan vintage meubelen beschikbaar.

Vintage groothandels

Vintage meubels zijn minder duur dan het kopen van nieuwe meubels van dezelfde kwaliteit. Oudere meubels zijn ook beter gemaakt, omdat ze gemaakt zijn van fijnere materialen dan nieuwe stukken die vaak meer kosten. Maar vintage winkels vinden hun meubels ook bij groothandelaren. Dat zijn dan eerder nieuwe meubels met een vintage uiterlijk.

Plaatselijke pandjeshuizen

Net als bij het vinden van wat je zoekt in een kringloopwinkel, gaan vintage meubelwinkels naar plaatselijke pandjeshuizen om te zien wat er wordt aangeboden. Echter, in tegenstelling tot tweedehands meubelen, hebben vintage meubelen een prominent prijskaartje. Maar bij sommige pandjeshuizen wordt korting gegeven op artikelen nadat ze een tijdje op de plank hebben gestaan. Daarom zal een vintage winkel regelmatig inchecken bij de pandjeshuizen om het perfecte meubelstuk te vinden voor hun winkel.

Rommelmarkten en kringloopwinkels

Op rommelmarkten en in kringloopwinkels is niet alleen rommel te koop. Vaak vind je er authentieke stukken en dat weten vintage winkels die op zoek zijn naar meubels ook. Daarom schuimen ze regelmatig rommelmarkten en kringloopwinkels af.

Tweedehandsplatforms

Nu het internet een prominente plaats heeft ingenomen in ons leven, zijn er ook heel wat tweedehandsplatforms waar particulieren vintage meubels verkopen. Het vergt vaak veel tijd en energie, maar vintage winkels hebben de kennis en ervaring om de juiste tweedehandsplatforms en -groepen eruit te kiezen

Share.

About Author

Leave A Reply