donderdag, september 21

Kleurentrends in interieur

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De afgelopen jaren zijn de trends in kleuren in interieur erg verschillend geweest. Zo was in 2015 de monochroom stijl de populairste trend. Hierbij stond een zwart-wit kleurenpalet gecombineerd met zachte en fijne kleuren centraal. Twee jaar later kwamen natuurlijke kleuren het interieur in, wat in 2018 uitgebreid werd met industrieel interieur. In 2020 werd de ‘’urban jungle’’ stijl populair, met veel warme kleuren. Ook de zwart-wit stijl is al meerdere jaren populair in het interieur. Kortom, ieder jaar kent zijn eigen kleurentrend met betrekking tot het interieur. Wat is dé kleurentrend van nu?

Kleurentrend 2022: lichte kleuren

In 2022 zijn lichte en natuurlijke kleuren de trend. Hierbij kun je denken aan frisse blauwe tinten, olijfgroene kleurenen rustige aardekleuren. Deze tinten geven je interieur een rustige uitstraling, zodat je je op je gemak voelt. De lichte kleuren kunnen worden gecombineerd met hout, zowel donker als licht. Ook planten zien we nog steeds veel in het interieur terug. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote groene planten, zodat je het hele jaar door van de natuur kunt genieten. Ook droogbloemen staan hier prachtig bij. Zet deze bijvoorbeeld in een grote vaas op tafel. Voor een gebalanceerde look, kies je voor een ton-sur-ton kleurenpalet gecombineerd met natuurlijke materialen.

Levendige kleuren

Hoewel aan de ene kant lichte, natuurlijke kleuren populair zijn, zien we ook felle en levendige kleuren terug als trend in het interieur. Felle kleuren zijn al meerdere jaren geliefd, en zijn dus ook in 2022 nog populair. Felle kleuren zijn zo populair omdat ze iedere ruimte opfleuren. Kleuren zoals groen benadrukken de levendigheid van een ruimte en zijn bijvoorbeeld erg mooi in de slaapkamer. Ook kun je kiezen voor gele en gouden tinten, die je interieur een elegante uitstraling geven. Voor een kalme uitstraling kies je het beste voor pastelkleuren, welke ook in 2022 nog steeds populair zijn.

Zwarte-wit interieurstijl

Een stijl die al een tijdje populair is, is de zwart-wit interieurstijl. Deze stijl zorgt voor een moderne en minimalistische uitstraling. De zwarte tinten vind je bijvoorbeeld terug in bijvoorbeeld zwarte deurkozijnen of een zwart keukendesign gecombineerd met witte muren. Ook is de zwarte tint terug te vinden in de details, zoals een zwarte schakelaar. Zwart is een erg tijdloze kleur en staat daardoor in iedere woning. Een zwart-wit interieur is goed te combineren met accentkleuren zoals bruin, groen, oranje, rood en geel. Ook grijs staat goed in combinatie met wit en zwart.

Hoe creeër je een zwart-wit interieur?

Als basis van een zwart-wit interieur kies je het beste voor wit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld witte kasten en muren. Witte muren geven je woning een ruime en lichte uitstraling. Met zwarte details vul je het interieur aan. Je kunt hierbij denken aan meubels en accessoires, zoals een zwarte (bijzet)tafel, bank en schilderijen etcetera. Ook kun je bijvoorbeeld de look afmaken met zwarte deurkozijnen en zwarte schakelaars. Tot slot kun je voor je interieur nog een accentkleur kiezen, zoals blauw of geel. Zo kun je de kleurentrends van 2022 met elkaar combineren voor een stijlvol interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply