Lees hier hoe je jouw woning brandveilig maakt!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Schrik jij er soms ‘s nachts ook wel eens wakker van? Dat je het gevoel hebt dat jouw prachtige huisje in brand staat door een bepaalde reden? Vanwege stress, vergeetachtigheid worden er soms wel eens dingen over het hoofd gezien en daar kan je hard wakker van schrikken. Denk bijvoorbeeld aan het niet uitdoen van het gasfornuis, open haard dat nog brand of een kaars die je niet hebt uitgeblazen voor dat je bent gaan slapen. Natuurlijk kan iedereen dit wel eens overkomen. Om deze reden is het belangrijk dat als het gebeurt dat je er goed op voorbereid bent. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet. 

  1. Plaats brandalarmen door het huis

    Aangezien iedereen wel eens wat vergeet is voorbereiding het allerbelangrijkste. Plaats om deze reden verspreid door het huis brandalarmen die jou waarschuwen wanneer er rook ontstaat in huis. In Nederland vinden jaarlijks meer dan 100.000 woningbranden plaats. Waarvan er bijna 50 huizen hiervan niks meer van over is gebleven.  

  2.  Zorg voor een brandblusser-of, deken.

    Af en toe wil er tijdens het koken ook wel eens wat misgaan. Denk maar aan een vlam in de pan die niet te beheersen is. Wat moet je dan doen? Vuur wordt groter wanneer er zuurstof bij komt, dus plaats altijd de deksel op de pan! Is het vuur niet te beheersen of heb je helemaal geen deksel? Dan is het altijd handig om een brandblusser of blusdeken in huis te hebben. Ook zeer geschikt voor ander type brand in het huis. 

  3. Apparaten stofvrij,

Elektronische apparaten die niet stofvrij zijn is een van grootste boosdoeners in het ontstaan van brand in een woning. Door de digitalisering zijn de hoeveelheid apparaten in huis alleen maar meer geworden. Zorg er dus altijd voor dat de apparaten die in huis zijn volledig stof vrij zijn. Daarnaast is het ook zeer belangrijk om zo min mogelijk verlengsnoeren te gebruiken in huis.  

  1. Let op kaarsen in huis

Iedereen houdt van sfeer in huis. Leuke decoraties, foto’s en sfeerkaarsjes. Helaas komt het nog regelmatig voor dat een kaars de oorzaak is van een huisbrand. Zorg er altijd voor dat je een kaars niet te dingen bij licht ontvlambare objecten plaatst. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen. En! Let erop dat je de kaarsen altijd uitblaast voordat je het huis verlaat. Hoe vervelend is het dat je prachtige gordijnen op maat de fik in vliegen met daaropvolgend je dierbare huis.  

Share.

About Author

Leave A Reply