Leg je gasten in de watten

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eén avond kan jouw privéleven of carrière maken of breken. Zet dan ook alles op alles om jouw bezoekers de tijd van hun leven te geven!

Stel, je krijgt je (aanstaande) schoonouders op bezoek, een belangrijke klant, je vlam of je baas. Dan ga je niet voor de afhaal Chinees, of wel? Nee, dat is het moment om te laten zien dat jij werkelijk van alle markten thuis bent op het gebied van kokkerellen en de sfeer die daarbij hoort. Heel jouw perfecte stijl is een rode draad door heel de avond. Dat blijkt wel uit je kledingkeuze maar ook de aankleding van je interieur. En je eettafel ziet er al minstens zo smetteloos uit!

Dan het menu zelf. Tip: print dit en geef je gasten een kleine indruk van wat er allemaal nog komen gaat. Natuurlijk heb je de inhoud wel van tevoren even besproken omdat jij de perfecte host(ess) bent. Zo hoeft niemand iets tot zich te nemen dat hij of zij niet lust. Of waar je gasten allergisch voor zijn. Natuurlijk kunnen ook religieuze en persoonlijke voorkeuren een rol spelen. Hoe het ook zij, jij stelt je begripvol op en laat alle ingrediënten achterwege die de pret kunnen bederven.

Waar moet je allemaal nog meer op letten?

Bereiding

Wat je precies gaat maken, daar kunnen we je niet bij helpen. Dat moet je helemaal zelf weten. Zorg er dus wel voor dat je alle keukengerei tot je beschikking hebt waar jij gebruik van moet maken. Plus de ingrediënten, natuurlijk. Die koop je uiteraard gewoon in de supermarkt, de vrijdagmarkt of in de speciaalzaak. Maar pannen en bereidingsbestek? Die moeten echt van de allerhoogste kwaliteit zijn om lang mee te kunnen gaan en jouw gerechten de finesse geven die ze verdienen. Naast de basis pannenset moet je dus nog een heleboel extra pannen kopen die voor bakken, braden, grillen en andere manieren van bereiding essentieel zijn. Ja, dat gaat je wat kosten maar uiteindelijk heb je er nog vele jaren wat aan.

Sfeer

De inrichting van je woning staat gelijk aan niets minder dan perfectie. Dat blijkt wel uit de opstelling van je meubels, aangezien je er zeker van bent dat er voor iedereen plek is. Speel ook eens met de verlichting: door die op bepaalde punten te richten, wordt de ambiance er alleen maar beter op. Zeker wanneer er boven de tafel een lamp hangt of op de tafel kaarsen staan: dit maakt het samenzijn alleen maar intiemer wanneer alle andere lichtbronnen gedimd of zelfs gedoofd zijn!

Wanneer je al muziek opzet, kies je uiteraard voor iets waar al je gasten van kunnen genieten. Tip: naast de heerlijke aroma’s van jouw kookkunsten kun je de sfeer ook nog eens versterken met een bijpassend huisparfum. Je hebt een heel scala om uit te kiezen!

Servies

Bij het perfecte diner hoort het ideale servies. Ook dit kan je behoorlijk wat Eurootjes lichter maken maar dat is allemaal voor een heel goed doel. Goed nieuws: alle borden en schalen die je neerzet kun je gewoon hergebruiken. Kies voor kwaliteitsmerken als Royal Doulton, Villeroy & Boch en Blomus om er zeker van te zijn dat je nog jarenlang plezier zult hebben van je servies. Je zult merken hoeveel verschil zo’n investering maakt. Bovendien kun jij hier jouw persoonlijke smaak ook nog eens heel goed in kwijt!

Share.

About Author

Leave A Reply