Onmisbaar keukengerei

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pannen. Messen. Planken. Is dat zo’n beetje alles? Nee, beslist niet. Al helemaal niet wanneer jij het in jouw keuken echt (semi)professioneel aan wilt pakken.

Wie echt een passie heeft voor alles wat zich in de keuken afspeelt, weet dat het altijd lekkerder en beter kan. Maar daar is dan ook wel het een en ander voor nodig. Je moet niet beschikken over het minste of geringste kookgerei maar alleen het allerbeste. Richt de ruimte praktisch in zodat niets je in de weg staat om iedere keer weer iets betoverends neer te zetten. De roem van jouw eettafel en de inhoud van jouw stijlvolle borrelplank snelt jou in hoog tempo vooruit!

Maar zorg ook dat je altijd voldoende plek hebt om al je keukengerei op te kunnen bergen. Dat is nog lang niet altijd ene gemakkelijke opgave.

Meet tot je ‘t weet

Wanneer hartstocht is wat je drijft, denk je wel alles even uit de losse pols te kunnen doen. Maar weet je zeker dat je vaardigheden op culinair gebied daarvoor van een adequaat hoog niveau zijn? Zo niet, dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Gebruik bij voorkeur een weegschaal of maatbeker wanneer je daarom gevraagd wordt. En een bakvorm, uiteraard. Natuurlijk is dit minder vaak het geval wanneer de ingrediënten van jouw gerecht al kant en klaar worden aangeleverd maar zelfs dan houd je nog wel eens wat over.

Scherpe kantjes

Slijp die messen en hak die ingrediënten in mootjes! Maar dan wel op een schone ondergrond. Jouw snijplanken uitvoerig reinigen na gebruik is dan ook een vereiste. In de groeven gaan namelijk bacteriën nestelen, hoe goed je ook schrobt. Daar heb je het meeste last van wanneer er ‘kruisbestuiving’ plaatsvindt. Oftewel, zodra bacillen uit vlees op je groente komen te zitten. Daarom bevelen we je ook aan om voor iedere ingrediënt soort een aparte plank aan te schaffen. Zo beperk je de risico’s en doe je ook nog eens langer met je planken.

Wat de pot schaft

Zodra je op jezelf gaat wonen of je keukengerei vernieuwt, koop je uiteraard een pannenset. Hier zitten meestal vier pannen in die variëren in grootte waarmee je kunt koken of bakken. Maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Je wilt namelijk ook kunnen grillen en braden, om maar eens iets te noemen. De pannen die je hiervoor nodig hebt, zullen een flink dele van de inhoud van je portemonnee gaan claimen. Maar een dergelijke investering is het uiteindelijk helemaal waard, zul je wel merken!

Die heeft smaak!

Er bestaan een heleboel verschillende specerijen die je voor jouw gerechten kunt gebruiken. Sommige recepten vereisen hele specifieke varianten, maar sluit de fantasie van de kok(kin) nooit uit. Denk echter wel aan je beschikbare ruimte. Die potjes op je aanrecht zetten zorgt ervoor dat je helemaal geen plek meer overhoudt om te snijden en andere voorbereidingen te treffen. In dat geval kun je beter voor een overzichtelijke carrousel gaan of een kruidenrekje dat je heel handig aan één van je kastdeurtjes bevestigt.

 

Kook ze!

Share.

About Author

Leave A Reply