woensdag, september 28

Leuke ideeën om je huis gezelliger te maken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je liefste wens is dat je huis iedereen, vanaf het moment dat ze door de deur lopen, een gezellig en comfortabel gevoel geeft. Dat is een stuk gemakkelijker dan het lijkt. Je hoeft daarbij ook niet elke kamer opnieuw in te richten. In plaats daarvan kan je jouw woning er warmer en uitnodigender uit laten zien door een deel van het decor aan te passen. En aan elke kamer iets meer textuur toe te voegen.

Begin met jouw hal

Jouw entree is de eerste plaats die iedereen verwelkomt. Zorg er dus voor dat je wat extra tijd aan het inrichten van jouw hal besteedt. Voeg er een gezellige verlichting, kunst of een buitendecoratie aan toe die je gasten naar jouw huis zal trekken. Een ‘welkom’ bordje of deurmat is ook altijd een mooi accent stuk dat je gast een warme uitnodiging geeft.

Gebruik lichte verfkleuren

De lichte verfkleuren van de Scandinavische Boho stijl kunnen elke kamer er helder, warm en uitnodigend uit laten zien. Donkere kleuren hebben immers de neiging om kamers kleiner te laten lijken. En bieden zo dus niet echt een huiselijke aantrekkingskracht. Een gezellig en sfeervol interieur zal bovendien door het gebruik van de juiste binnendeuren aangevuld worden. Deuren die bijvoorbeeld met veel glas ontworpen zijn.

Gebruik de juiste verlichting

De juiste verlichting kan absoluut wonderen verrichten. Als je een party geeft, dan wil jij jouw woonkamer misschien veel licht geven. Dit nodigt je gasten naar binnen uit en benadrukt ook de interieur kenmerken van jouw huis. Maar wanneer je een kleine bijeenkomst met goede vrienden hebt, dan kan een gedimde verlichting een behoorlijk gezellige sfeer creëren.

Zorg voor een ‘comfy’ bank

Niets zegt duidelijker ‘welkom’ dan een mooie en comfortabele bank. De bank is dan ook het hoofdbestanddeel van een woonkamer. Het selecteren van de juiste bank zal de gezelligheid van deze kamer zeker naar een hoger niveau tillen. 

Vergezel het met een mooie plaid en veel comfortable kussens. Om zo de ultieme relax en knuffelplek te creëren. En als jouw woonkamer hardhouten of stenen vloeren heeft, dan zal een groot vloerkleed de ruimte ook onmiddellijk meer opwarmen.

Maak gebruik van verse bloemen of planten

Verse bloemen of planten staan ​​prachtig in de woonkamer, keuken en badkamer! Bezoek je plaatselijke leverancier en zoek de bloemen uit die bij de kamer passen waarin jij ze wilt hebben. Dit uiteraard gecombineerd met een mooie vaas om ze in te zetten. Heb jij niet echt groene vingers? Vetplanten in fraai ontworpen potten maken het tot perfect groene woonaccenten!

Zorg voor kaarslicht

Als je veel kaarsen in huis hebt, dan levert dit een warm gevoel. Zet een paar kaarsen in elke kamer in jouw woning en men zal gelijk een gevoel van comfort voelen. Waar zij zich ook in je huis bevinden. Je huis ruikt bij het gebruik van geurkaarsen ook nog eens heerlijk!

Hang spiegels op

Het plaatsen van een mooie spiegel boven een dressoir of tafel kan een kamer meer persoonlijkheid geven en jouw stijl erin weerspiegelen. Spiegels wekken dankzij het reflecterende licht ook de illusie dat een kamer veel groter is dan het in werkelijkheid is.

Toon foto collages

Het displayen van foto’s is een geweldige manier om mensen te laten weten wie of wat voor jou het belangrijkst is. Het geeft ook een persoonlijk tintje aan je huis. Maak daarom een ingelijste fotocollage om aan een lege muur toe te voegen. Doe dit door een aantal foto’s met een gemeenschappelijk thema te selecteren. Zoals een familievakantie of een speciale gebeurtenis. Je kunt kant-en-klare collage frames aanschaffen of voor extra stijl een aantal individuele fotoframes groeperen.

Er zijn veel kleine trucjes die je in een handomdraai kunt implementeren om jouw woning extra gezellig te maken. En dit zonder een hoop geld uit te geven. Met deze bovenstaande tips maak jij jouw huis ook zonder twijfels zo gezellig en uitnodigend als dat maar kan.

Share.

About Author

Leave A Reply