donderdag, juni 13

Maak je klaar voor de winter met een winterjas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je op zoek naar een winterjas? Er zijn talloze verschillende modellen en soorten winterjassen waardoor je door de bomen haast het bos niet meer ziet. De juiste jas vinden kan daardoor best een uitdaging zijn. In deze blog geven we je een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het vinden van een geschikte winterjas. 

Functioneel 

Vergeet allereerst niet dat een winterjas vooral functioneel moet zijn. De jas moet je warm kunnen houden in winterse temperaturen. Let daarom in eerste instantie niet te veel op hoe de jas eruitziet. Een leuke modieuze winterjas die er leuk uit ziet is misschien wel niet zo geschikt voor de winter. Verlies daarom het comfort en de functionaliteit niet uit het oog. 

Een dure merkjes of toch een koopje? 

Een winterjas kun je voor elke prijs halen. Qua uiterlijk zie je misschien niet altijd evenveel verschil tussen een dure of goedkope winterjas. Echter kun je het verschil niet altijd zien. Het verschil kan soms zitten in de materialen die gebruikt zijn voor de winterjas. Een dure jas is niet per se beter dan een goedkope jas maar in veel gevallen wel. Neem bijvoorbeeld een Elvine winterjas of een Airforce jas 

Welk materiaal? 

Een wollen jas kan je over het algemeen goed beschermen tegen de kou. Een leren jas is ook een optie. Wil je graag een waterdichte jas? Dan kun je het beste voor synthetisch materiaal gaan. Echter is een nadeel dat synthetische jassen niet altijd even warm zijn.  

Andere overwegingen 

Naast het materiaal kun je bijvoorbeeld een jas kiezen met of zonder capuchon. Sommige mensen vinden een capuchon fijn en anderen juist weer niet. 

Share.

About Author

Leave A Reply