Met deze vier tips schrik je inbrekers af

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een inbraak is de grootste nachtmerrie van iedereen. Het is een enge gedachten dat een vreemde je woning ongevraagd binnenkomt en er vervolgens met waardevolle spullen vandoor gaat. Gelukkig zijn er een aantal manieren om inbrekers af te schrikken en hiermee een inbraak te voorkomen. Lees snel verder.

1. Goede sloten op de deuren

Deze tip komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar is wel heel belangrijk. Goede sloten op de deuren maken het voor een inbreker al een stuk lastiger om binnen te komen. Bezuinig daarom niet op sloten. Voorbeelden van veilige sloten zijn het insteekslot en een zelfsluitend veiligheidsslot.

2. Let op de ramen

Wist je dat veel inbrekers door open ramen naar binnen klimmen? Let hier daarom goed op. Laat ramen nooit openstaan in kamers waar je zelf niet aanwezig bent. Ook als je alleen even een korte boodschap gaat halen, is het van belang om alle ramen van je woning goed dicht te doen. Een inbreker heeft namelijk slechts enkele minuten nodig.

Er zijn manieren om ramen nog extra te beveiligen, bijvoorbeeld door anti-inbraakfolie te plaatsen. Met anti-inbraakfolie voorkom je dat de inbreker gemakkelijk een ruit kan intikken.

3. Goede verlichting

Inbrekers gaan het liefst te werk als het donker is. Zorg er daarom altijd voor dat er licht brandt in huis, ook als er niemand thuis is. Het is ook aan te raden om buitenverlichting aan te schaffen. Met verlichting rondom de voordeur en in de tuin maak je het inbrekers extra lastig om ongezien hun ‘werk’ te doen. Hiermee maak je jouw woning zeer onaantrekkelijk voor criminelen en zullen ze op zoek gaan naar een makkelijker doelwit. 

Er zijn verschillende manieren om je voor- of achtertuin te verlichten. In de webshop van LEDlampenkopen.nu kan je verschillende soorten led buitenverlichting vinden.

4. Neem een hond

Om inbrekers echt af te schrikken kan je natuurlijk ook een hond in huis nemen. De meeste honden zijn erg alert en zetten het op het blaffen als ze onraad menen te bespeuren. Inbrekers werken graag in stilte en zullen een blaffende hond absoluut niet waarderen.

Heb je een hond? Hang een ‘hier waak ik’-bordje op om de inbreker erop te attenderen dat jouw woning geen goede keuze is. Zo’n bordje kan je natuurlijk ook ophangen als je geen hond hebt. Wie weet slaan inbrekers je dan uit voorzorg al over. 

Share.

About Author

Leave A Reply