Nooit meer last van klapperende deuren met deurvastzetters

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je ooit te maken heeft gehad met een rammelende deur, dan weet je hoe vervelend dat kan zijn. Het is vooral frustrerend als het hard waait en de deur tegen de muur blijft bonken. Zo is het natuurlijk erg lastig om op je balkon of buiten te genieten van het mooie weer.  Ook kan het erg lastig zijn als je je huis wilt luchten. Deuren die niet open blijven staan kunnen op zijn zachtst gezegd erg irritant zijn omdat ze tegen de muur of weer terug in de deurpost vallen. In het ergste scenario kunnen klapperende deuren zelfs voor schade zorgen aan je muur of ramen.

Verschillende manieren om je deur vast te zetten

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je deur vast te zetten. Veel mensen gebruiken dan binnenshuis ook vaak deurstoppers. Deze zijn vaak ideaal als je wilt voorkomen dat een deur binnen dichtvalt of als je het huis even goed wilt doorluchten. Toch zijn deurvastzetters handiger voor deuren die naar buiten leiden. Dit heeft verschillende redenen, waarvan we er een paar gaan bespreken.

Waarom deurvastzetters gebruikt worden

Voor deuren die naar buiten leiden, kunnen vaak beter geen deurstoppers gebruikt worden. In plaats daarvan worden vaak deurvastzetters gebruikt. De kans dat iemand struikelt over een deurstopper die naar buiten leidt is namelijk groter. Daarnaast is de kans ook groter dat een normale deurstopper wegwaait bij een harde wind of zelfs omvalt als er iemand tegenaan loopt. Dit heeft tot gevolg dat de deur dan alsnog hard dicht slaat, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Verschillende soorten deurvastzetters

Het is daarnaast goed om te weten dat er verschillende soorten deurvastzetters zijn. De meest standaard vorm van een deurvastzetter is de windhaak. De windhaak bestaat uit een haak die men in een oog in de muur haakt. Hiernaast zijn er ook de welbekende rubberen deurstoppers en andere soorten, die niet voorkomen dat de deur dicht slaat, maar wel zorgen voor minder schade aan de deur en deurpost door de klap op te vangen. Om klapperende deuren te voorkomen kun je dus het best gebruik maken van deurvastzetters!

Share.

About Author

Leave A Reply