Tips om je relatie leuk en spannend te houden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In het begin van een relatie is alles wat je samen doen nieuw, verrassend, leuk en vooral ook spannend. Jullie eerste dates, eerste zoenen, eerste ontmoetingen met vrienden en familie zullen een groot deel zijn van ‘the honeymoon phase’, zoals velen dat noemen. Volgens experts duurt deze fase ongeveer 3 maanden en het is vooral in deze tijd dat je als stel veel onderneemt en alleen maar aandacht aan elkaar besteed.

Na deze periode is het vaak dat je de ander vaak in een ander licht gaat zien (je ziet meer de kant die ze verborgen voor je hielde), of de relatie voelt ‘minder nieuw’ aan, waardoor algauw een van de twee (of beiden) verveeld raken. Natuurlijk geldt dit niet voor elk stel, maar het is vaak wel zo dat binnen een relatie de ‘spark’ vaak verdwijnt na een tijdje. Hoe zorg je ervoor dat je relatie leuk blijft? Wat kun je doen om het nog spannend te houden voor jouw partner? Wij geven je een paar tips in dit blog.

Tip 1: probeer samen nieuwe dingen uit

Er zijn tienduizenden dingen die je samen kunt doen als stel. Het kan dus echt niet zo zijn dat je alles al eens geprobeerd hebt! Bovendien zijn er vast heel wat activiteiten die als stel samen kunt ondernemen. Het is namelijk super leuk om samen dingen uit te proberen die geen van beiden al eens hebben gedaan. Wat dacht je van skydiven? Zeker een geweldige activiteit voor stelletjes die houden van een kick en die zeker geen hoogtevrees hebben.

Een andere activiteit wat minder adrenaline geeft is het bezoeken van nieuwe lokale cafés, restaurants of musea. Altijd leuk om een nieuw plekje en nieuwe drankjes en hapjes uit te proberen in plaats van altijd naar de McDonalds te gaan! Ook thuis kun je nieuwe dingen samen doen. Wat dacht je van om samen een marathon te doen van films die jullie allebei nog nooit gezien hebben of iets nieuws te proberen in bed, zoals een butt plug bestellen?

Tip 2: wees niet 24/7 met elkaar

Ja, dit klinkt misschien heel raar. Zeker als je samenwoont met je partner, want hoe wil je dan niet de hele tijd met elkaar samen zijn? Zelfs ook als jullie al samenwonen is het belangrijk dat er momenten zijn dat jullie elkaar missen. Het kan namelijk niet zo zijn dat jullie 24 uur per dag en 7 dagen in de week met elkaar bezig zijn!

Zorg ervoor dat je dus genoeg ruimte hebt voor je eigen dingen. Op het moment dat je elkaar mist, creëer je weer die spanning om elkaar weer te zien en om samen iets leuks te doen. Zo raak je niet ‘verveeld’ van elkaar en heb je weer een leuk moment samen wanneer jullie de gelegenheid hebben om elkaar te zien.

Tip 3: luister naar elkaar en blijf praten

Communicatie is essentieel voor het staande houden van een relatie. Vaak vergeten koppels na een lange tijd dat het ook voldoende is om gewoon een avondje op de bank te spenderen en te kletsen over hun dag of hun leven. Daag elkaar uit over nieuwe onderwerpen, maar zorg ervoor dat het altijd een open discussie blijft. Zo hou je de relatie gezond en blijft het interessant voor beiden.

Share.

About Author

Leave A Reply