donderdag, juli 18

Tips bij het aanschaffen van een tuinhuisje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een tuinhuisje is een extra ruimte in de tuin die je kunt gebruiken voor verschillende dingen. Waar moet je eigenlijk precies op letten bij het aanschaffen van een tuinhuisje? De dingen waar je op moet letten staan allemaal onder elkaar in dit artikel. Lees dus zeker verder als jij van plan bent om binnenkort ook een tuinhuisje te kopen. 

Waar wil je het tuinhuis voor gebruiken?

Wil je graag een extra kantoortje aan huis, een plek om te chillen of een plek waar je rommel kan opbergen? Het is goed om te weten waar je het tuinhuisje van Tuintrend Waalwijk voor wilt gebruiken voordat je hem aanschaft. Aan de hand van je keuze kan je later een perfect huisje uitkiezen. Een voorbeeld daarvan is dat als je het echt als opbergruimte gaat gebruiken, het minder belangrijk is hoeveel ramen erin zitten. Wanneer het een werkplek wordt, is het wel een belangrijk punt dat er voldoende licht naar binnen kan schijnen. Kortom: als je weet wat je wilt doen met het tuinhuisje, kan je makkelijker het soort en type huis kiezen wat bij jou past. 

Heb je een vergunning nodig?

Voordat je een tuinhuisje koopt en plaatst, is het wel belangrijk dat je weet of je een vergunning nodig hebt. Neem dus even contact op met de afdeling bouw en woningtoezicht van de gemeente waar je woont. Vraag hier of het nodig is om een vergunning te hebben. Stel jezelf eens voor dat je alles geplaatst hebt en er dan achter komt dat je toch een vergunning nodig had. Dat wil je natuurlijk echt niet hebben. 

Het juiste formaat kiezen

Het bepalen van een goed formaat van je tuinhuis kan lastig zijn. Kijk eerst goed naar de gehele oppervlakte van je kavel of tuin. Er moet namelijk nog wel genoeg tuin overblijven zodat je daar ook nog van kan genieten. Meet goed hoeveel ruimte je tuinhuis in beslag gaat nemen. Wanneer je dit doet, krijg je een duidelijk beeld van hoeveel ruimte je over gaat houden. Daarnaast kan je op deze manier ook voor jezelf de maximale grootte van het tuinhuis bepalen.

Share.

About Author

Leave A Reply