donderdag, juli 18

Redenen waarom staal in je interieur een goed idee is!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Staal verwerken in het interieur is echt een trend tegenwoordig. Je ziet het overal en dat is niet voor niks, want het ziet er ook super mooi uit. In dit artikel gaan we het hebben over waarom staal in het interieur zo populair is en wat je er allemaal mee kunt. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Staal past bij elke woonstijl 

Staal van Steelpoint International geeft een stoere uitstraling en je ziet het daarom erg vaak terug in een industriële woonstijl. Dit betekent niet dat het niet bij andere stijlen past, want dit is totaal niet het geval. Of je nou houdt van Scandinavisch, modern, landelijk of een Bohemian interieur hebt, staal kan altijd. Het zorgt net voor wat meer pit en het contrast in je interieur!

Hoe voeg je staal toe aan je interieur? 

De meest voorkomende kleur staal die gebruikt wordt in het interieur is zwart, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Het is wel mooi om alle stalen items in jouw huis in dezelfde kleur staat te doen. Wanneer dit nog niet het geval is, dan is dit probleem eenvoudig op te lossen met een spuitbus verf of een benzinestift voor kleine objecten. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker stalen deuren in huizen. Deze deuren worden vaak gecombineerd met een houten vloer of een vloer met een betonlook, zoals een gietvloer. Staal past eigenlijk bij bijna alle materialen, zoals hout, beton, glas, marmer en zo kun je nog wel even doorgaan. Twijfel je of je houten tafel wel goed gaat passen bij je houten vloer? 

Kies voor een onderstel van staal zodat dit breekt en het probleem is opgelost. 

Laat alles meerdere keren terugkomen

Als je meerdere items van hetzelfde materiaal of in dezelfde kleur terug laat komen in je interieur, wordt jouw huis meteen een geheel en alles versterkt elkaar. Je kunt jouw stalen deur dus combineren met leuke stalen windlichten, wandrekjes of een kaarsenstandaard. Net als bij kleuren, kun je bij materialen ook spreken van “warme” en “koude” materialen. Staal is een van de koude materialen, waardoor je moet zorgen voor een goede combinatie van warme en koude elementen. Hierbij hoef je niet elke “koud” object te combineren met een “warm” object, maar let op een goede balans.

Share.

About Author

Leave A Reply