Tips bij het bieden op een huis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De woningmarkt in Nederland is een gekkenhuis. Het huizenaanbod is op dit moment ongekend laag en we zien dat ongeveer 80 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht wordt. Hoe kom je er dan ooit nog tussen in deze markt als koper? Een hoog bod doen is één, maar er zijn nog meer slimme trucjes. Lees dus verder als jij wilt weten wat deze trucjes zijn. 

Speel in op gevoel 

Het kan nooit kwaad om een beetje op het gevoel van de verkoper in te spelen, weet Van der Eijken makelaardij uit Roosendaal door ervaring. Schrijf bijvoorbeeld een persoonlijke motivatie waarin je schrijft over waarom je het huis fantastisch vindt en jij jezelf er al helemaal ziet wonen. Of zie jij nou tijdens de bezichtiging dat er allemaal foto’s van Zeeland aan de muur hangen? Doe de verkoper dan bovenop jouw bod een paar dagen Zeeland cadeau! Als de biedingen dan niet ver uiteenlopen, zou het natuurlijk erg leuk zijn als dit de doorslag kan geven en de verkoper jou het huis het meeste gunt. 

Bied op een tactische manier

Wanneer je gaat bieden is het logisch dat je voor een rond getal gaat. Ga eens een keer niet voor een rond getal, maar voor een getal dat lekker opvalt. Dus geen €375.000 maar voor bijvoorbeeld €375.254. Het zou toch mooi zijn als die laatste €254 net het verschil gaat maken! Ook is het origineel om het huisnummer van het huis te verwerken in het bod. Hierdoor trek je meteen de aandacht. 

De voorwaarden

Het is niet altijd zo dat het hoogste bod ook het winnende bod is. Vraag bij de bezichtiging wat voor de verkoper belangrijk is aan het bod. Misschien hebben ze al een huis gekocht en weegt de datum van de overdracht sterk mee in de keuze. Als de verkoper voorkeur geeft aan zekerheid, dan kan het zelfs een optie zijn om helemaal geen voorwaarden op tafel te leggen. Doe dit natuurlijk alleen als je helemaal zeker weet dat dit ook kan. 

Share.

About Author

Leave A Reply