donderdag, juli 18

Tips om je puppy aanhankelijk te maken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je net een puppy gekocht en wil je dat hij of zij aanhankelijker wordt? Dan zijn er een aantal trucjes die je kunt gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Let overigens wel op, het is goed dat je puppy aanhankelijk wordt maar hij moet wel weten wie de baas is. Wees dus wel consequent en voedt hem ook daadwerkelijk op.

Een puppy aanhankelijk maken, wat heb je nodig?

Als je een puppy wilt die goed luistert, dan is het van belang dat je de puppy aanhankelijk maakt. Doordat je de puppy aanhankelijk maakt, zal je merken dat je hem op een gemakkelijke manier kan stimuleren om een aantal dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan zindelijk worden en standaard kunstjes zoals zit en poot.

 

Een manier om hem of haar te stimuleren is door hondenkoekjes aan te bieden als zij iets goed doen. Zij zullen op die manier leren dat wanneer zij die handeling doen zij iets lekkers krijgen. Je zult zien dat wanneer je dit regelmatig doet dat de pup op een gegeven moment het koekje niet echt meer nodig heeft om de handeling te doen.

Hondenspeelgoed helpt ook

Hondenspeelgoed zal je er ook mee kunnen helpen om een hond zo snel mogelijk aanhankelijk te maken. De puppy zal niet aanhankelijk worden aan jou maar wel van het speeltje. Wanneer je met de puppy gaat lopen, dan zou je het hondenspeelgoed kunnen gooien. De puppy zal er dan al snel achteraan gaan. Zo kun je langzaam leren om het speelgoed weer terug te brengen naar het baasje. Dit zal ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd echt kan spelen met je hond. Als je dit hebt aangeleerd, zal je de puppy ook aan kunnen leren om niet te trekken. Om dit goed te leren, dien je hondenkoekjes te hebben. Hondenkoekjes zijn dan ook de juiste middelen om je hond alles aan te leren.

Willen ze daar nog niet naar luisteren dan kun je ook kijken voor een andere halsband of riem. Soms kan dit ook veel impact en verschil maken, vooral met pups en als ze jong zijn kan dit nog goed werken. Wees daar ook op tijd mee en houdt het goed in de gaten. Als ze eenmaal iets gewend zijn dan kan het best lastig worden om ze dit namelijk weer af te leren.

Ga echt met ze aan de slag en train ze

Wil jij later dat je hond los kan lopen en gehoorzaam kan zijn? Dan is het van belang dat je de puppy loslaat maar wel in de gaten houdt. Doordat je de puppy regelmatig loslaat, zal de puppy hier bekend mee zijn en niet zomaar meer weglopen. Door dit regelmatig te trainen zul je binnen enkele weken al behoorlijk resultaat zien. Ook in de pubertijd is het van belang dat je de hond loslaat. Het kan af en toe mis gaan maar dat moet je zeker niet tegenhouden. Uiteindelijk draait het erom dat ze weten wie de baas is en door consequent te zijn en regelmatig te trainen zul je zien dat ze dat binnen no time leren.

Share.

About Author

Leave A Reply