donderdag, september 12

Tips voor slechthorendheid

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je last van slechthorendheid? Bij slechthorendheid wordt het geluid niet goed doorgegeven naar de hersenen. Vaak is dit een proces wat geleidelijk verloopt. De eerste klachten van slechthorendheid treden op in situaties met achtergrondgeluiden. Denk bijvoorbeeld aan een receptie of het restaurant. Daarnaast kan het ook lastiger zijn om een buitenlandse taal goed te verstaan en moet de televisie vaak wat harder gezet worden. Gelukkig zijn er wel genoeg oplossingen tegen slechthorendheid. Wat deze zijn? Dat vertellen we je in deze blog!

Audicien

Wanneer je vermoedt dat je slechter hoort, is het belangrijk om een afspraak te maken bij een audicien. De audicien kan na een gehooronderzoek vaststellen of een hoortoestel nodig is. In de meeste gevallen is dit niet direct nodig, maar het is altijd handig om dit eerst te laten controleren. Mocht je wel een gehoorapparaat nodig hebben, dan heb je altijd een ruim aanbod aan gehoorapparaten. Neem je een oplaadbaar hoortoestel of wil je liever een batterijen gehoorapparaat? De keuze is aan jou!

Stop met roken!

‘’Hé, wat heeft roken met slecht horen te maken’’, horen we je al denken. De Universiteit Antwerpen heeft onderzocht wat de invloed is van roken op je gehoor. Mensen die tien jaar lang een pakje per dag rookten, hoorden tien tot vijftien decibel minder. Dat is echt een enorm verschil! Het kan betekenen dat je op latere leeftijd je kleinkinderen niet kunt horen praten. Dus.. weg met die sigaretten!

Neem genoeg vitamines

We zijn het er allemaal wel over eens dat vitamines de oplossing zijn voor een heleboel problemen. Wat je binnenkrijgt heeft namelijk rechtstreeks invloed op de kwaliteit van je gehoord. Neem bijvoorbeeld vitamine B3. Als je een tekort hebt aan vitamine B3, gaat je gehoor rap achteruit. Vitamine B3 is namelijk essentieel voor een gezonde werking van het zenuwstelsel en zenuwen zitten ook in je oren!

Gebruik koptelefoon

We kunnen bijna niet meer muziek. Vooral wanneer we lange ritten moeten maken met bijvoorbeeld de trein of metro. Veel mensen gebruiken dan de bekende ‘in-ear’ oordopjes. Dit zijn de kleine oortjes die je als ‘t ware inplugt. Dit is ontzettend gevaarlijk voor je trommelvlies! Met dat soort oortjes is in geluid vaak wel 7 tot 9dB harder dan wanneer je het zonder oortjes luistert. Daarom is het beter om een koptelefoon op te zetten die je over je oren heen draagt. Je zet het geluid dan veel minder snel ongemerkt te hard en het is een stuk beter voor je gehoor.

Share.

About Author

Leave A Reply