donderdag, juli 18

Woontrends 2023 ook voor in de slaapkamer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het aankomende jaar 2023 staat al bijna in de startblokken. Ieder jaar weer zijn er nieuwe fashion ontwikkelingen die ook onze leefwereld thuis raken. Wij vertellen je op deze pagina wat de 5 leukste inrichting trends voor 2023 zijn. En hoe jij deze zelf snel en eenvoudig met behulp van de belangrijkste interieurelementen kunt implementeren.

Want als je deze interieurontwerp elementen begrijpt, dan kun jij van elke woonruimte een boeiend en stijlvol interieur maken. Om deze reden beginnen we hier met zeven belangrijke designelementen. Elementen om in gedachten te houden bij het samenstellen van een samenhangend binnenhuisdesign in onder meer de woon- en slaapkamer. Deze zeven elementen voor de verschillende soorten interieurontwerpen zijn: textuur, ruimte, patroon, licht, vorm, lijn en kleur.

De zeven designelementen

  • Textuur verwijst naar hoe iets aanvoelt. Je kunt door middel van textiel zoals vloer- of wandkleden simpel textuur aan jouw interieurontwerp toevoegen.
  • Ruimte wordt met de indeling van de objecten in een kamer in verbinding gebracht. Je kunt over het algemeen naar een 50/50 balans tussen meubilair en lege ruimte streven om zo een rommelig gevoel te voorkomen.
  • Patroon verwijst naar materialen met daarin patronen, zoals een bloemenbehang en/of terugkerende elementen in de objecten van een kamer.
  • Licht wordt via hulpmiddelen zoals gordijnen en verlichtingsarmaturen geregeld, zodat jij jouw ruimte aangenaam kunt verlichten.
  • Vorm is de vorm van een kamer en de objecten daarin. Het kan van scherpe geometrische vormen tot gebogen organische vormen variëren.
  • Lijn is een designelement dat via een lijnenspel structuur aan een ruimte geeft. Een accent stoel of een boekenkast voegt bijvoorbeeld horizontale lijnen toe.
  • Kleur is overal in een kamer terug te vinden. De meeste ruimtes houden het bij neutrale kleuren. En gebruiken kleurelementen zoals een accentmuur of opvallende meubels om wat extra kleur aan het interieur toe te voegen.

5 trending interieurstijlen voor 2023

Met zoveel interieurstijlen om uit te kiezen, lijkt het soms bijzonder moeilijk om te weten wat er in de mode is. Maar er zijn absoluut enkele soorten interieurdesigns die hun momentum in de slaap- en woonkamer hebben. Dit zijn de meest trendy interieurstijlen die je nu terugziet.

Boheems

De Boheemse stijl, vaak tot ‘boho’ afgekort, combineert een verscheidenheid aan texturen en patronen om zo een moeiteloze look te creëren. Terwijl veel boho interieurs allerlei gedurfde patronen combineren, worden ze veelal door belangrijke neutrale kleuren met eenvoudige kleuraccenten geaard. Er is veel textuur in de boho stijl terug te vinden. Dit gebeurd vaak door materialen zoals rotan te gebruiken. Iets wat een unieke look toevoegt en die niet direct met de gedurfde patronen botst.

Organisch

Een organisch interieurontwerp is erg vorm afhankelijk. Het wordt met name door een licht neutraal kleurenpalet, een natuurlijk decor en zachte toevoegingen gekenmerkt. Deze woonruimtes gebruiken al deze elementen om een open en luchtige ruimte te creëren.

Hoewel de organische kamers vaak licht van tint zijn, zijn ze niet overweldigend. Dit komt omdat de toegepaste beige en crème tinten de voorkeur boven heldere witte kleuren hebben. Unieke bedden van steigerhout zullen zich perfect in een organisch vormgegeven slaapkamer thuisvoelen. Het toepassen van veel planten is een andere manier waarop het organisch interieurdesign meer gefundeerd kan zijn.

Cottagestijl

Cottagestijl interieurs combineren klassieke en rustieke kenmerken om zo een eenvoudiger tijd op te roepen. Vooral de combinatie van houten meubels en natuursteen geven de cottagestijl ruimtes een samenhangend gevoel. Als je dat wilt kun jij zelfs elke binnenruimte tot jouw eigen cottage omtoveren. Je doet dit onder meer door veel handgemaakt textiel of vintage-stijl meubels toe te voegen.

Maximalistisch

Na jaren van minimalisme en een promotie van het hygge gevoel,  mag het geen verrassing zijn dat veel huiseigenaren nu hun maximalistische tegenpool omarmen. Deze interieurs bevatten veel statement elementen die met een breed thema of motief aan elkaar verbonden zijn. Het kan af en toe lastig zijn om zoveel verschillende kleuren en contrasten op de juiste wijze samen te brengen. Maar het resultaat kan wel een ongelooflijk interessante binnenruimte creëren. Hoewel het wel wat druk voor een slaapkamer kan zijn.

Mid 20th century modern

De mid 20th century modern design stijl is een blijvende stroming binnen ons moderne interieur. Het beslaat de interieurstijl van de 1935-1965 periode. En kenmerkt zich door de mix van lijnen en zachte vormen. Het laat zien hoe men toen dacht dat de toekomst eruit zou zien, waardoor dit een tijdloze design keuze is.

Je zou voor gedurfd mid 20th century modern meubilair kunnen kiezen en dit met een ander type interieurontwerp combineren. Om zo de perfecte balans tussen oud en nieuw in jouw interieur te behouden. Gebruik ook zeker slimme kleuraccenten en trendy bronzen woonaccessoires om te voorkomen dat je mid century design er ouderwets uitziet.

Een huis helemaal opnieuw inrichten kan soms een uitdagende taak zijn. Maar met een beetje onderzoek en begrip van de belangrijkste basiselementen van een interieurontwerp, zou je al vlot onder de indruk kunnen zijn van hoe goed jij zelf jouw droomslaapkamer of zelfs droomhuis kunt realiseren!

Share.

About Author

Leave A Reply