Vergelijk de vaste lasten

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krijg je steeds meer moeite om elke maand opnieuw de eindjes aan elkaar te knopen? Dan wordt het de hoogste tijd om te besparen op de vaste lasten. Zeker met de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn in de vorm van vergelijken kun je op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. En dan hebben we het alleen nog maar over besparen op de autoverzekering, je energiecontract en je zorgverzekering.

Houd de dekking van je autoverzekering eerst tegen het licht 

Voor je autoverzekeringen gaat vergelijken om erachter te komen dat er wel degelijk goedkopere verzekeraars zijn, is het eerst goed de dekking die je hebt tegen het licht te houden. In de praktijk blijken veel auto’s over verzekerd. Heb jij een auto van zeven jaar oud en een waarde die lager is dan 5000 euro? Dan is een allriskverzekering niet nodig en kun je prima met de WA beperkt cascoverzekering uit de voeten. En is je auto ouder dan tien jaar? Dan volstaat alleen een WA-verzekering. Bepaal dus de juiste dekking voor je auto en ga vervolgens online vergelijken. Geheid dat je meteen al een mooie besparing te pakken hebt.

Sluit steeds een contract af voor een jaar

Een kostenpost waarop zeker ook bespaard kan worden is je energiecontract. Door in elk geval steeds een jaarcontract aan te gaan, houd je altijd de vrijheid om over te stappen om elk jaar opnieuw te profiteren van de meest aantrekkelijke tarieven. Het vinden van de voor jou meest aantrekkelijke energieleverancier is echt een kwestie van vergelijken. Binnen enkele muisklikken heb jij in beeld welke leverancier tegen de meest voordelige tarieven kan leveren.

Kwestie van vergelijken en overstappen

Eigenlijk geldt een beetje hetzelfde voor je zorgverzekering. Ook hier is het een kwestie van je dekking bekijken en je afvragen wat de zorg jou volgend jaar gaat brengen. Is die aanvullende verzekering echt noodzakelijk? Heb je de juiste dekking gevonden, vergelijk dan de verschillende verzekeraars en kies die met de meest gunstige voorwaarden. Het is tegenwoordig gemakkelijk overstappen. Je wordt vrijwel volledig ontzorgd en hoeft zelf amper actie te ondernemen. Ga genoemde vaste lasten dus goed vergelijken en kies de beste energieleverancier en de beste aanbieder van energie en de autoverzekering. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie- al is die wel belangrijk als je wilt besparen- maar check zeker ook de polisvoorwaarden. Doe je dat, dan bespaar jij zomaar honderden euro’s per jaar.

Share.

About Author

Leave A Reply