donderdag, juni 13

Vrije tijd: het is erg belangrijk!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tegenwoordig werken we steeds meer. Niet alleen werken we meer, maar ook de grenzen tussen werk en privé vervagen steeds meer. Heb jij ook wel eens dat je gebeld wordt voor iets van werk in je vrije tijd? Je wilt genieten van je stress-vrije tijd die je aan het ontspannen bent, maar je wilt ook geen slechte werknemer zijn. Daarom is het belangrijk om voor jezelf te bedenken wat vrije tijd voor jou is en hoe je dit kunt waarborgen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je telefoon helemaal uit te zetten wanneer je niet aan het werk bent. Of wil je zelf toch wel bereikbaar zijn? Het is een lastige keuze.

Vrije tijd verandert naarmate je ouder wordt, of niet?

Daarnaast is het ook opvallend dat de ontwikkeling van vrije tijd naarmate je ouder wordt ook verandert. Vroeger, na school was het gebruikelijk om hobby’s te hebben als kind zijnde. Zo kun je bijvoorbeeld een teamsport doen als voetbal of volleybal, of een creative hobby: zoals tekenen, knutselen of theaterschool. Als kind zijnde was het belangrijk om hobby’s te hebben. Zo maakte je nieuwe vriendjes, leerde je veel. Het is dus opvallen om te zien dat wanneer je ouder wordt, deze hobby’s steeds minder belangrijk lijken te worden. Dit komt omdat we het vaak te druk hebben met werk en na het thuiskomen geen puf meer hebben om nog iets te ondernemen. Toch is het belangrijk om wel te ontspannen en iets voor jezelf te doen na het werken wat jij leuk vindt.

Vind jij Netflix vrije tijd?

Veel mensen ploffen in de avonduren op de bank om televisie te gaan kijken. Netflix is tegenwoordig een populaire hobby onder veel mensen en een populair gespreksonderwerp welke series of films er aanraders zijn. Maar is dit echt ontspannend? Wanneer je een film of serie kijkt waan je je even in een andere wereld. En is de serie of film afgelopen? Dan moet je even wennen dat je weer ’terug’ bent in je eigen leven. Het is daarom een aanrader om naast telvisie of series ook op zoek te gaan hoe jij nu echt ultiem kunt ontspannen en van je vrije tijd kunt genieten.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je ontspant?

Wellicht is het een idee om in het begin je vrije tijd in blokken in te delen. Je kunt in je agenda blokken selecteren of vormen waarbij jij als doel hebt om te ontspannen. Misschien is het daarbij ook handig om een lijstje te maken op momenten dat jij je echt ontspannen voelt en wanneer jouw tijd voelt als vrije tijd. Zo word je je steeds bewuster van de tijd die je hebt en hoe jij goed tot rust kunt komen. Zo word je zelf gelukkiger: en zullen ze dit ook op je werk aan jou merken!

 

Share.

About Author

Leave A Reply