woensdag, september 20

Waarom je in je vrije tijd eens wat vaker naar buiten zou moeten gaan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer je eindelijk eens vrije tijd hebt van je school of werk, wil je waarschijnlijk het liefst op de bank neerploffen en Netflix aanzetten om vervolgens een paar uur je lievelingsserie te bingewatchen. Of je hele weekend is alweer volgepland met afspraken met vriendinnen, uit eten gaan, naar je zoon zijn voetbalwedstrijd kijken en nog even wat qualitytime met je partner. Al deze dingen zijn natuurlijk geweldig en hier kijk je dan ook waarschijnlijk erg naar uit, maar aan de andere kant blijf je het zo enorm druk hebben. Door veel afspraken in te plannen in je vrije tijd, is het onmogelijk om eens lekker echt rust te hebben. Daarom kan het goed zijn om eens tijd voor jezelf te nemen, waardoor je even echt tot rust kan komen.

Tot rust komen in de buitenlucht

En waar kan je nou beter tot rust komen dan in de buitenlucht? Nou, nergens dus. Vaak mis je de buitenlucht enorm als je de hele dag binnen zit op school of op je werk. En dat terwijl buitenlucht hartstikke goed voor je is. Experts raden ook aan om minstens een half uur per dag te bewegen. Dit kun je dan vervolgens weer mooi combineren met het buiten zijn. Buiten zijn lijkt misschien in Nederland niet altijd even aantrekkelijk vanwege de wind en de regen. Toch is het goed om af en toe buiten te komen, want daardoor fris je enorm op. Verder kom je heerlijk tot rust als je even naar buiten gaat in je eentje. Je kan natuurlijk ook samen met een vriend, vriendin of partner gaan.

Wandelen

Een wandeling maken is enorm goed voor je. Zo blijf je in beweging, kan je misschien gezellig kletsen en je komt op plaatsen in je omgeving waar je normaal gesproken niet komt. Door in je vrije tijd de natuur in te trekken, zorg je voor de ultieme rust voor jezelf. Als je namelijk aan het wandelen bent, heb je eindelijk even tijd om de dag te verwerken. Tijdens het wandelen hoef je namelijk nergens aan te denken. Het is dan ook heerlijk om helemaal niets aan je hoofd te hebben. Als je het fijn vindt, kan je ook zeker een muziekje of een podcast op zetten, maar dit hoeft helemaal niet. Het kan ook wel eens fijn zijn om juist te luisteren naar de geluiden uit de natuur. Als er bij jou in de buurt nou geen mooie omgeving is om te wandelen, kan je ook naar een andere plaats of natuurgebied gaan om daar te wandelen.

Fietsen

Naast wandelen in de natuur, kun je natuurlijk ook gaan fietsen. Het voordeel van fietsen is dat je gemakkelijker wat langere stukken kunt afleggen. Als je een elektrische fiets hebt, kun je zelfs nog makkelijker lange stukken fietsen. Als je wat meer kilometers kunt maken, kan je ook eenvoudig dorpen en natuur combineren. Zo kun je bijvoorbeeld door de bossen fietsen, vervolgens in een dorpje een terrasje pakken en een kop muntthee drinken, waarna je via een ander stuk van het natuurgebied weer naar huis gaat. Het fijne van fietsen is dat je de wind echt door je haren voelt gaan en dat je zo echt lekker tot rust komt. Net als bij wandelen, krijg je tijdens het fietsen ook even tijd om de drukte om je heen te vergeten en alles wat je meegemaakt hebt te verwerken. Dit heeft ieder mens nodig, dus ook jij. Daarom is het goed om in je vrije tijd eens wat vaker de natuur in te trekken.

Share.

About Author

Leave A Reply