Waarom gebruiken we eigenlijk helium?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het gebruik van helium is vooral op het internet erg populair. Niet alleen zorgt het ervoor dat de ballonnen die jij moet opblazen wat sneller richting het plafond vliegen, maar ook zorgt het ervoor dat jouw stem toch wel erg veel gaat lijken op een karakter uit ‘Alvin and the Chipmunks’. In dit blog vertellen we je graag wat meer over helium. Zo lees je over wat je ermee kunt doen en waarvoor je het het beste kunt gebruiken, maar lees je ook over gevaren die dit goedje met zich mee brengt. Lees vooral gauw verder als jij alles wilt weten over helium!

Op een verjaardag

Allereerst is er dus het gebruik van helium op verjaardagen. Veel mensen kiezen ervoor om hun ballonnen op te blazen door middel van een helium tank. Dankzij helium zakken jouw ballonnen niet meer naar de grond, maar blijven ze in de lucht hangen. Op deze manier oogt jouw feestje veel professioneler. Wanneer jij jouw kamer, huis of studio goed wilt versieren met een komende verjaardag of feestje in het algemeen, is het gebruik van helium zeker aan te raden!

Een hoog stemmetje?

Zoals velen weten, zorgt helium ervoor dat jouw stem wat grappig gaat klinken. Helium is een edelgas en zorgt ervoor dat wanneer jij dit in combinatie met zuurstof inademt, er een afwijkende klank van je stem ontstaat. Er worden vooral op het internet veel grapjes uitgehaald met helium, maar is het gebruik ervan op deze manier wel slim en brengt het bijvoorbeeld geen gevaren met zich mee?

Opgepast?

Wanneer jij veel gebruik maakt van helium in combinatie met zuurstof, gaat er vanzelf een moment ontstaan waarop jij te weinig zuurstof binnenkrijgt. Helium verdringt zuurstof en dus blijft er, vooral bij te veel gebruik, vrijwel geen zuurstof meer voor je over. Je kunt natuurlijk al invullen dat je snel zal flauwvallen, maar dat er ook fatale situaties kunnen ontstaan. Een grapje uithalen met helium is dus hartstikke leuk, maar ben je bewust van de gevaren die dit edelgas met zich meebrengt!

Share.

About Author

Leave A Reply