donderdag, juli 18

Waarom heb je een dikke fiets nodig?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Misschien maakt de naam op het eerste gezicht niet duidelijk met welk type fietsen het overeenkomt, maar we verzekeren je dat je er meer dan één hebt gezien, want sinds een tijdje zijn ze behoorlijk in de mode. Een type lagedrukfiets met brede banden staat bekend als fatbike. Fabike wielen zijn het belangrijkste onderscheidende element. Dankzij de grotere breedte en minder druk in vergelijking met die van mountainbikes, kunnen ze op andere terreinen worden gebruikt.

Kenmerken van de bediening van een dikke fiets

Fatbike heeft uitstekende langlaufcapaciteiten, ook op losse grond (sneeuw, zand, hoog gras), die voor traditionele gronden onbegaanbaar zijn.

Technische specificaties:

werkdruk: 0,2-2 atmosfeer

bandbreedte: 3,5-4,8 inch

velgbreedte: 6,5-10 cm.

Belangrijk! De belangrijkste technische parameter bij deze fiets is een lage bandenspanning.

De populariteit van fatbikes is niet alleen te danken aan uitstekende operationele kenmerken, maar ook aan een breed toepassingsgebied. De fatbike is onmisbaar bij langlaufen, om in de winter te rijden. De fabrikanten slaagden erin om zulke uitstekende resultaten te behalen door de grotere bandbreedte en de lage druk in de binnenbanden. Lage druk zorgt voor een betere grip. Het werkingsprincipe van dergelijke banden lijkt op een ijsbaan, dat wil zeggen dat ze niet falen. Hierdoor is de fatbike gerust de meest stabiele te noemen.

Wat u moet weten over dikke fietsen

Voor wie is de fiets bedoeld?

Dit type transport is geschikt voor elke atleet – een beginner en een ervaren professional. Deskundigen raden echter aan om aandacht te besteden aan de dikke fiets voor degenen die zich onzeker voelen op de baan. Het beheer van dergelijke voertuigen geeft meer zelfvertrouwen. Professionals zullen deze fiets ook zeker leuk vinden, omdat je hiermee je maximale kunt testen.

Waar is een goede fiets voor?

Wees erop voorbereid dat u op zo’n fiets geen hoge snelheidsrecords kunt halen; in plaats daarvan kunt u rijden waar u eerder passeerde en een andere manier zocht. Het transport verloopt soepel, maar zeer daadkrachtig, dus je rijdt gewoon en geniet van de rit.

Wanneer mag ik op een fatbike rijden?

Je kunt het hele jaar door van de rit genieten, omdat de fiets geschikt is voor gebruik onder alle weersomstandigheden. In de winter zijn de fietsprestaties het beste.

Fatbike-classificatie

Omdat deze richting zich actief ontwikkelt, is het vrij moeilijk om subtypes van fatbikes te onderscheiden. Desalniettemin kunnen verschillende van de volgende soorten worden onderscheiden:

Klassieke fatbikes – offset of off-frame frame, geen vering;

fat bike-hardtail – er is een schokdempervork, waardoor de atleet bijna volledige controle over de baan krijgt;

fatbikes met twee ophangingen – de aanwezigheid van een achter- en voorwielophanging geeft volledige controle over het transportbeheer.

Bovendien bieden veel fabrikanten andere soorten fatbikes aan: stedelijk, toeristisch, opvouwbaar.

Elektrische fabikes

Deze fietsen hebben ook een elektrische versie en komen erg in de mode. Ze zijn erg leuk om te rijden. In de afgelopen jaren zijn we ze ook gaan zien in steden waar ze zich snel verspreiden vanwege hun opvallende en casual ontwerp. Daarnaast kunnen we dankzij trapondersteuning ook langere ritten maken. Het is ook perfect voor bergachtige gebieden, omdat de inspanning die wordt uitgeoefend minder is, maar je toch de mogelijkheid hebt om jezelf te trainen terwijl je omhoog gaat, het maakt het gewoon minder vermoeiend en verkort de tijd om de top te bereiken.

U moet weten dat deze fietsen, of ze nu elektrisch zijn of niet, echt veilig zijn, vooral op afdalingen, dankzij hun tractie en de absorptie van de banden, ze zijn uitstekend voor degenen die in vorm willen komen, aangezien u in milde omstandigheden kunnen tot 1.000 calorieën per uur verbranden en, tot slot. Ze zijn een garantie voor plezier voor elke fietser, zelfs de minst ervaren kunnen zich bepaalde risico’s veroorloven dankzij het gevoel van controle en stabiliteit dat hun banden bieden.

Share.

About Author

Leave A Reply