woensdag, september 20

Wat zijn modetrends? 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trends zijn items die op dat moment in de mode zijn. Een voorbeeld van een trend is het baseball jasje dat zo’n acht jaar geleden niet van het straatbeeld weg te denken was. Deze trend heeft twee à drie jaar gepiekt en is vervolgens bijna nergens meer te vinden. Had jij een baseball jasje en draag je die tegenwoordig nog? Trends kunnen van korte duur zijn, maar soms lijken ze ook oneindig lang door te gaan. Kort na het baseball jasje werd de crop top namelijk ook een enorme trend. Dit is een shirt die kort is afgesneden waardoor je buik voor een gedeelte zichtbaar wordt. Loop een willekeurige kledingwinkel in en je zal nog steeds minimaal één crop top in de winkelschappen vinden. Hemd, t-shirt of trui; alles wordt in een korte variant aangeboden. Het interessante aan trends is dat je nooit precies kan inschatten hoe lang een trend gaat duren. De crop top kan binnen een paar dagen verleden zijn als een bekend iemand als Beyoncé bijvoorbeeld aangeeft een hekel te hebben aan het korte topje.

Hoe ontstaan trends?

Trends ontstaan eigenlijk heel spontaan. Wanneer een bekend iemand vaak een specifiek item draagt wordt dit gauw door het publiek opgepakt. Toch hoeven trends niet altijd met kleding te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het groene haar van Billie Eilish dat je nu steeds vaker op straat ziet verschijnen. Voorheen zou je bijna nooit iemand met groen geverfd haar gezien hebben, maar nu is het ineens een trend geworden omdat een bekende zangeres groene lokken als haar signature look gebruikt. Trends worden ook vaak door dure modehuizen gestart. Merken als Chanel, Gucci en Dior hebben veel aanzien maar worden door de meeste mensen als onbetaalbaar gezien. Omdat ‘normale’ mensen ook graag in dat ene modieuze item willen rondlopen zijn er genoeg bedrijven die de kleding namaken en voor een lagere prijs aanbieden. Zo is een trend niet alleen toegankelijk voor de elite maar kan het hele volk een bepaalde trend volgen. Trends zijn geheel afhankelijk van tijd en verschillen dus van dag tot dag. Maandag is het groene haar van Billie Eilish nog in, terwijl iedereen op dinsdag over gaat op blauw haar omdat Selena Gomez haar lokken ineens in de blauwe verf heeft gedoopt.

Hoe blijf je op de hoogte van de huidige trends?

Het is enorm eenvoudig om op de hoogte te blijven van trends. Kijk om je heen: scroll op sociale media als Instagram, volg het straatbeeld en bezoek bekende kledingwinkels. Op deze manier is het bijna onmogelijk om de huidige trends te missen. Vind je het lastig om te bepalen welke trend wel geschikt is voor jou en welke niet? Dan is er niets anders te doen dan de kleding te passen. Van tevoren ga je er wellicht van uit dat zo’n culotte broek jou niet staat, maar misschien staat het ineens enorm leuk zodra je het trendy item aan hebt! Je hoeft echt niet met alle trends mee te doen, doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Combineer je eigen kledingstijl met een bepaald item dat op dit moment modieus is. Zo volg jij de huidige trends maar blijf je toch eigen aan je eigen stijl. Wat voor trend je ook volgt, wanneer je je hart volgt gaat het altijd goed!

Share.

About Author

Leave A Reply