Waarom je niet moet wachten met het inschakelen van een loodgieter

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoewel er een groot aantal klussen zal zijn welke je zelf uit kunt voeren, zijn er ook klussen die je het beste aan een vakman over kunt laten. Het gaat bijvoorbeeld om klussen als het leggen van een nieuwe leiding, het aansluiten van een toilet of douchebak, enzovoorts. Dergelijke klussen kun je het beste overlaten aan een loodgieter. Wij spraken voor dit artikel met een loodgieter in Delft, die waarschuwt dat de kans op fouten bij dergelijke klussen relatief groot zijn. Daar komt bij dat ook de gevolgen soms niet te overzien zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verkeerd aansluiten van een gasleiding! Ook een lekkage als gevolg van een verkeerd aangesloten waterleiding kan grote gevolgen hebben. Op deze pagina lees je er meer over.

Gevolgen van fouten kunnen groot zijn

In het geval dat een gasleiding verkeerd aangesloten wordt, loop je het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Daar komt bij dat de combinatie van een hoge concentratie gas in huis en open vuur kan leiden tot een explosie. Reden genoeg om zeker het leggen en aansluiten van gasleidingen aan een betrouwbare loodgieter over te laten. Bij waterleidingen zal er vanzelfsprekend geen explosie ontstaan. Wel loop je het risico op een ernstige vochtschade aan je woning. Je herkent de vochtschade aan een gele plek op de muur, houtrot in een houten vloer, enzovoorts. Vaak is de waterschade pas zichtbaar op het moment dat dit al vrij ernstig is. In het bijzonder, wanneer de lekkage ontstaan is onder een vloer of achter een wand.

Loodgieters kunnen vooraf advies geven

Niet alleen het voorkomen van fouten is een goede reden om de hulp van een loodgieter tijdig in te schakelen. Ook kan een loodgieter je advies geven. Mogelijk ben je voornemens de badkamer of keuken in huis te renoveren. In zo’n situatie wil je er zeker van zijn, dat je plannen kunnen worden uitgevoerd. Mogelijk blijkt na advies van een loodgieter dat er betere alternatieven zijn, waarbij er bijvoorbeeld minder leidingen verlegd hoeven te worden. Dit is niet alleen goedkoper, maar verkleint ook de kans op lekkages en andere problemen.

Lekkages, storingen en verstopping spoedig oplossen

Naast de hulp die loodgieters bieden bij het leggen van leidingen en bijvoorbeeld het aansluiten van een nieuwe cv-ketel, kunnen loodgieters bij problemen met spoed voor een oplossing zorgen. Veel loodgietersbedrijven werken hiervoor met een spoeddienst. De spoeddienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden bij problemen als een verstopping of storing in de cv-ketel. Je moet er immers niet aan denken, dat je een lange tijd zonder werkend toilet zit als gevolg van een verstopte afvoerleiding.

Zelf voor een oplossing zorgen bij dergelijke problemen blijkt vaak erg lastig te zijn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een prop met restafval uit de afvoer onder het toilet of doucheputje verwijderd wordt? Een goede reden om niet langer te wachten met het inschakelen van een betrouwbare loodgieter bij je in de buurt.

Share.

About Author

Leave A Reply