woensdag, augustus 10

Zo herken je of een loodgieter betrouwbaar is

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor verschillende werkzaamheden in huis kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Je kunt hierbij denken aan het leggen van nieuwe leidingen, het opnieuw aansluiten van sanitaire voorzieningen bij een renovatie van de badkamer, enzovoorts. Hoe weet je echter of je te maken hebt met een bonafide loodgieter in Hilversum of een andere stad? De laatste tijd wordt regelmatig gewaarschuwd voor malafide partijen, die een veel te hoge prijs rekenen voor relatief simpele werkzaamheden. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een betrouwbare loodgieter herkent. Welke van deze stappen zet jij zelf altijd al, wanneer je een vakman inschakelt?

Informeer bij de buren wat hun ervaringen zijn

Het herkennen van een betrouwbaar loodgietersbedrijf kan beginnen bij een rondvraag in de straat. Wellicht hebben je buren of andere bewoners van de wijk goede ervaringen met een bepaalde loodgieter. Deze ervaringen geven je een eerste beeld van de bedrijven die je kunt vertrouwen, wanneer je aan de slag wilt gaan met loodgieterswerkzaamheden. Ook op internet kun je vaak recensies vinden over een bedrijf. Houd er hierbij rekening mee, dat deze recensies ook door een loodgieter zelf geplaatst kunnen zijn. Hecht hier dus niet te veel waarde aan.

Vraag offertes op bij verschillende partijen

Een volgende stap is het opvragen van offertes bij verschillende loodgieters in de buurt. Welke van deze bedrijven is erg goedkoop? Waar betaal je straks de hoofdprijs? Zowel de goedkoopste, als de duurste loodgieter is vaak niet de beste optie. Bij een goedkope loodgieter kunnen er op een later moment nog extra kosten in rekening worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden die plotseling aan het licht komen, wanneer begonnen wordt aan de eigenlijke klus. Kies voor een loodgieter met een gemiddelde prijs en informeer vooraf of het om een vaste prijs gaat.

Laat een loodgieter vooraf advies geven

Nu je een eerste selectie gemaakt hebt, kun je een loodgieter om advies vragen. Het advies wat een loodgieter geeft, zegt vaak iets over diens betrouwbaarheid. Geeft de loodgieter een heel uitgebreid en diepgaand advies over de vragen die je stelt? Blijft de loodgieter oppervlakkig in de beantwoording van de vragen? Het eerste geval duidt erop dat een loodgieter veel ervaring heeft en dus betrouwbaar is. Het tweede geval kan betekenen dat een loodgieter pas net begonnen is, of dat deze slecht werk levert.

Kijk naar keurmerken en certificaten

Tot slot loont het om te kijken naar keurmerken en certificaten waarover een loodgieter beschikt. Bij het opvragen van de offerte bij verschillende partijen, kun je ook eens informeren of deze partijen over zo’n keurmerk of certificaat beschikken. Het zegt niet alleen wat over de betrouwbaarheid van de loodgieter, maar zeker ook over de kwaliteit die deze levert. Houd er rekening mee, dat keurmerken die op een website vermeld staan niet per definitie behaald zijn door een loodgieter of andere vakman. Het kan ook domweg een lokkertje zijn! Op de website van zo’n keurmerk kun je vaak achterhalen welke partijen over het keurmerk beschikken.

Share.

About Author

Leave A Reply