woensdag, september 20

Waarom PVC vloeren zo populair zijn 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook in vloeren is een echte trend te ontdekken. Het aanbod word steeds groter en beter. In dit blog laten we je kennis maken met alle voordelen en eigenschappen van een PVC vloer.

Een lange levensduur

PVC vloeren hebben een lange levensduur van gemiddeld wel 25 jaar. Als je dat vergelijkt met een laminaatvloer (levensduur gemiddeld 10 jaar) of met vinylvloer duur (levensduur gemiddeld 15 jaar) is een PVC vloer echt een duurzame vloer. Enig nuanceverschil moet hier worden gemaakt. PVC vloeren zijn in verschillende diktes verkrijgbaar en een vloer met een slijtlaag van 0,30 millimeter zal in verhouding iets minder lang meegaan dan een vloer met een slijtlaag van 0,70 millimeter. Het gaat dan wel om kwalitatief goede PVC vloeren en niet om budget PVC vloeren. Die laatste gaan natuurlijk nog minder lang mee, maar nog altijd langer dan laminaat of vinyl.

Makkelijk schoon te maken

Omdat PVC vloeren een glad oppervlak hebben, kun je ze eenvoudig schoonmaken. Vaak is stofzuigen of dweilen met een beetje lauw water al voldoende. Hoewel een PVC vloer een lange levensduur heeft, is het toch raadzaam vuil zoveel mogelijk buitenshuis te houden. Schaf daarom een goede schoonloopmat aan om jouw PVC vloer in optimale conditie te houden. 

Bestand tegen water

Een PVC vloer is waterdicht en ze kunnen best tegen wat (onvoorzien geknoeid) water. Hiervan zal je vloer niet beschadigd raken, hetgeen bij laminaat of parket wel het geval kan zijn. Je kunt je daarom met een gerust hart je keuken of je badkamer van een PVC vloer voorzien (niet in de doucheruimte zelf). 

Verkrijgbaar in vele uitvoeringen en dessins

Door de stijgende populariteit van PVC vloeren, zijn ze in steeds meer dessins en houttinten of een tegellook verkrijgbaar. Maar ook de structuur van een PVC vloer wordt steeds echter. Een PVC vloer met houtlook is vaak moeilijk van een echte houten vloer te onderscheiden en de nieuwste PVC vloeren hebben een voelbaar of geborsteld (mat) oppervlak. PVC stroken zijn overigens net zo groot als brede laminaatplanken.

Prima met vloerverwarming te combineren

Omdat PVC vloeren direct op de betonnen ondervloer gelijmd kan worden* en PVC relatief dun is, (2 tot 2,5 millimeter), zijn ze goed warmte doorlatend. Een PVC vloer voelt hierdoor warm en comfortabel aan. De temperatuur in huis kan hierdoor snel oplopen, waardoor het ook snel lekker warm is.
Om de lijm op het beton te laten hechten, moet er altijd een laagje egaline van 2 tot 3 millimeter dikte over het beton worden uitgestreken.

Share.

About Author

Leave A Reply