donderdag, juli 18

Wat is nou het beste kunstgras?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een mooi gazonnetje – wie wil dat nu niet? Aan de andere kant heeft niet iedereen tijd om dat gazonnetje te maaien, te besproeien en onkruidvrij te houden. Wil jij graag de lusten, maar niet de lasten? Dan is kunstgras de oplossing. De vraag is: wat is het beste kunstgras?

De kracht van PE-gras

Het doel van de meeste fabrikanten is om een product te maken dat het uiterlijk en de textuur van natuurlijk gras zo goed mogelijk benadert. Houd er rekening mee dat er niet één product het beste is – de ideale grasmat zal verschillen, afhankelijk van het installatiegebied en het beoogde doel – maar PE-kunstgras is in de regel de beste optie. PE-gras maakt gebruik van een mix van groene kleurtinten en zachte polyethyleenvezels om echt gras na te bootsen en gebruikers in staat te stellen dit indrukwekkende alternatief te installeren zonder een schokkend verschil in het uiterlijk van de tuin.

Het is verkrijgbaar in een groot aantal maten en heeft in de regel een poolhoogte van 3 tot 4 cm, wat goed is voor onder andere kinderen en huisdieren die in de tuin spelen. Het heeft ook een dikke, duurzame achterkant van polypropyleen die helpt om de duurzaamheid van het gras te verbeteren zonder het uiterlijk te verminderen. Kies voor uv-bestendig kunstgras met een W-vormige kunstgrasvezel. Dan geniet je het langst van je gazonnetje.

Wat bepaalt de prijs en kwaliteit van kunstgras?

Uitgebreid onderzoek naar elk product, waaronder polyethyleen- en polypropyleengras, laten verschillen in prijs en kwaliteit zien. Een grondig overweging van de duurzaamheid, stijl, kleur, textuur en algehele constructie is nodig om de beste kunstgrasproducten te selecteren, dus dit zal de prijs van elk type gras bepalen. Duurzaamheid is een van de belangrijkste factoren omdat kunstgras regelmatig wordt blootgesteld aan voetverkeer van mens en dier. De vorm van de grassprieten is ook een factor om de prijs mee te bepalen. Zo is er de C -vorm, W-vorm, de S-vorm en de diamantvorm. De sterkste vezel is de W-vormige kunstgrasvezel van PE-gras.

Het uiterlijk en de textuur van het kunstgras spelen een sleutelrol in het selectieproces, omdat de meeste gebruikers op zoek zijn naar een product dat natuurgras nauw nabootst. Voor zowel het uiterlijk als de duurzaamheid van het product wordt rekening gehouden met het materiaal en de stijl van het kunstgras, terwijl ook kennis van de poolhoogte en het productmateriaal nodig zijn voor het bepalen van de beloopbaarheid.

Andere eigenschappen die de prijs en kwaliteit van kunstgras bepalen, zijn onder meer tuinafmetingen, zandvulling, gewicht, steeksnelheid, kleuren, brandwerendheidsvermogen en eventuele impregnatie van de vezels. In de regel kan gezegd worden dan PE-gras wat duurder is dan PP-gras, maar het is ook kleurvaster.

Hoe kies je het beste kunstgras?

Kunstgras is de beste keuze als je geen geld wilt besteden aan het maaien, zaaien, bemesten en het besproeien van het gras. PE-gras is daarbij de meest duurzame optie. Vraag om advies bij de fabrikant om er zeker van te zijn dat het product dat je kiest een sprietlengte heeft die voor je werkt, een realistische kleur heeft, niet wegglijdt of uit elkaar valt en niet vervaagt in de zon

Share.

About Author

Leave A Reply