donderdag, juli 18

Wat zijn sieraden?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sieraden zijn voorwerpen die mensen om hun lichaam kunnen hangen of plaatsen als middel van versiering. Sieraden kunnen door zowel mannen als vrouwen worden gedragen en worden gezien als een vorm van mode. De trend van het dragen van sieraden is al jaren gaande en gaat terug tot de tijd van de oudheid. Denk bijvoorbeeld aan Egyptenaren die zich zowel met make-up als sieraden bezig hielden. In deze tijd waren sieraden een vorm van status en liet het de rijkdom van een farao zien. Het is daarom ook niet gek dat overleden farao’s hun kostbare bezittingen, waaronder sieraden, meenamen in hun graftombes. Tegenwoordig zijn sieraden voor iedereen toegankelijk en bepaal je zelf welke prijs je voor deze variant van lichaamsversiering je betaalt.

Verschillende vormen van sieraden

De bekendste sieraden zijn onder andere de ketting, de armband, oorbellen en een ring. Kettingen worden rond de nek gedragen en kunnen een verschillende lengte hebben. De afgelopen jaren heeft de choker ketting uit de jaren negentig een enorme comeback gemaakt. Dit sieraad is erg kort en wordt letterlijk om de nek gedragen. Verder wordt de iets langere ketting ook nog door veel mensen gekocht. Waar kettingen voor vrouwen vaak iets korter zijn kiezen mannen liever voor een wat langere variant. Een ander bekend sieraad is de ring. De ring vond zijn oorsprong in het huwelijk. Van oudsher werd een ring namelijk alleen gedragen door mensen die zojuist met elkaar in het huwelijksbootje waren gestapt. Tegenwoordig is het nog steeds een ding om een gouden ring te dragen zodra je getrouwd bent. Toch hoeven ringen niet altijd voor het huwelijk symbool te staan, er zijn genoeg alledaagse ringen beschikbaar die ook door ongehuwde mensen gedragen kunnen worden. Oorbellen vinden ook hun oorsprong in de tijd van de Egyptenaren. Het was toen al een ding om gaatjes in de oorlellen te prikken zodat er iets ingehangen kon worden. Tegenwoordig moeten niet alleen de oorlellen, maar ook andere delen van het oor aan de naald geloven. Naast het dragen van oorbellen zijn piercings namelijk ook enorm in trek! Tot slot het sieraad de armband. Dit is eigenlijk te vergelijken met een ketting, maar dan voor je pols. Naast armbandjes zijn enkelbandjes ook enorm in trek. Deze worden om je enkels gedragen en zijn doorgaans iets groter dan een armband.

Waar koop je sieraden?

Omdat sieraden zo enorm populair zijn is het niet lastig om een winkel te vinden die gespecialiseerd is in de verkoop van sieraden. Er zijn luxere winkels en merken die speciaal gericht zijn op de verkoop van sieraden, maar er zijn ook kleinere boetiekjes die wat goedkopere kettingen of armbanden aanbieden. Tegenwoordig zijn sieraden overal te vinden en is het niet lastig om een geschikte winkel te vinden. Veel kledingwinkels zijn zich de laatste jaren namelijk steeds meer gaan richten op de verkoop van goedkope sieraden die leuk staan bij hun aangeboden kleding. Ook wanneer je vanuit huis aan een leuke ring of oorbellen wilt kopen is het enorm eenvoudig. Het internet staat namelijk vol met webshops en sites die de meest prachtige sieraden aanbieden. Gooi zelf de gewenste artikelen in je winkelmandje en ontvang je items een paar dagen later. Makkelijker kan haast niet. Wat voor sieraden je ook koopt, met een leuk armbandje of kettinkje zit je altijd goed!

Share.

About Author

Leave A Reply