Welke zakelijke kleding mag niet ontbreken in jouw kledingkast?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je zo nu en dan een belangrijke afspraak staan voor jouw werk? Dan wil je ongetwijfeld netjes en verzorgd voor de dag komen. Daarom hangen er in de kledingkast van de gemiddelde vrouw ook diverse zakelijke kledingstukken. Als je net een nieuwe baan hebt aangenomen waarbij je veel afspraken hebt, zoek je mogelijk nog zakelijke kleding. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk welke zakelijke kleding niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

1. Blazers

Een eerste kledingstuk dat niet mag ontbreken in jouw kledingkast, is een blazer. Blazers kun je namelijk in allerlei verschillende situaties dragen. Bovendien kun je ze goed combineren met veel andere kledingstukken. Daarbij komt dat je een blazer niet constant aan hoeft te hebben. Je kunt hem namelijk even snel aanschieten als je een afspraak hebt. Hierdoor zijn blazers ook ideaal voor warmere dagen.

2. Blouses en tops

Als jij je zakelijk wilt kleden, raden wij je ook aan een aantal blouses en tops te kopen. Deze kledingstukken zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren. Hierdoor is er voor iedere vrouw wel een geschikte blouse of top te vinden. Wil je blouses en tops kopen? Let er dan goed op dat de mouwen de juiste lengte hebben. Kijk bij een blouse ook goed naar de ruimte rondom jouw borsten. Als er weinig ruimte is, kan het een uitdaging zijn om de knoopjes dicht te krijgen.

3. Pantalons

Denk niet alleen aan de bovenkleding als je op zoek bent naar zakelijke kleding, maar kijk ook naar de onderkleding. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat er een aantal pantalons in jouw kledingkast ligt. Pantalons zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor je ze goed kunt combineren met bijvoorbeeld blazers, blouses en tops. Ben je van plan pantalons te kopen? Let dan ook goed op de lengte van deze zakelijke broek.

4. Jurken of rokken

Ben je niet zo van de plantalons? Koop dan een aantal jurken en/of rokken. Als je zo’n kledingstuk draagt naar jouw werk, kom je meestal zakelijk over. Koop nooit en te korte jurk of rok. Waarom niet? Omdat je met een te korte jurk of rok ordinair over kunt komen. Bij jurken is het bovendien belangrijk dat jouw schouders bedekt zijn. Koop daarom altijd jurken met mouwtjes.

5. Schoenen

Schoenen staan misschien niet in jouw kledingkast, maar toch willen we ze hier niet onbelicht laten. Je maakt jouw zakelijke outfit namelijk helemaal af door de juiste schoenen te dragen. De meeste vrouwen dragen pumps onder hun zakelijke kleding. Kun je hier niet goed op lopen of zitten deze schoenen niet fijn? Dan kun je ook prima nette enkellaarsjes dragen onder een zakelijke outfit.

Share.

About Author

Leave A Reply