donderdag, juni 13

Zo maak jij je tuin insectvriendelijk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veel mensen zien insecten nog steeds als een plaag en als iets wat ze liever niet in de tuin hebben. Insecten zijn echter onmisbaar in deze wereld en ook in jouw tuin. Ze zorgen voor gewasbescherming en bestrijden dieren die wél een plaag kunnen vormen. Het is dus belangrijk voor onze groene toekomst om een veilige omgeving voor insecten te creëren. Wij geven je hier wat tips over hoe je jouw tuin insectvriendelijk maakt. 

Woningen voor insecten 

Insecten kunnen dus heel nuttig zijn voor je tuin. Om insecten in jouw tuin aan te trekken, kun je verschillende maatregelen treffen. Een goed voorbeeld is het investeren in huisvesting voor de insecten. Insecten verschuilen zich vaak in donkere en vochtige plekken, zoals tussen opgestapelde stenen of in een houtstapel. Je kunt ook zelf een verblijfplaats voor insecten in je tuin plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijenhotel of een insectenhuisje. Vaak kun je zulke woningen kopen bij een speciaalzaak zoals Warentuin, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Op internet zijn genoeg leuke en simpele ideeën te vinden. Zo kun jij meteen je creativiteit kwijt en hebben de insecten een fijne plek om te wonen. 

Bloemen

Vlinders, bijen en hommels komen op bloemen af voor de nectar die daarin zit. Als je deze insecten wilt helpen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende bloemen in je tuin hebt waar ze nectar uit kunnen halen. Door ook vroegbloeiers en laatbloeiers te planten, kun je het bloemenseizoen in jouw tuin verlengen. Zo kunnen de insecten langer van de nectar in je tuin genieten. 

Vermijd bestrijdingsmiddelen

Wanneer je het insectenleven in je tuin wilt stimuleren, is het niet handig om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zeker de chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet veilig voor de insecten. Deze werken misschien wel effectief, maar ze bieden op de lange termijn alleen maar nadelen voor jouw tuin en alles wat daarin leeft. Ook is het aan te raden om biologische zaadjes te gebruiken wanneer je bloemen gaat planten. Zo weet je zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en je de insecten beschermt. Laat de chemische bestrijdingsmiddelen en de reguliere zaden dus liever staan wanneer jij een duurzame, insectenvriendelijke tuin wilt creëren.

Share.

About Author

Leave A Reply