Zo verwerk je hout op een moderne manier in je woning

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hout in de woning is warm, gezellig en duurzaam. Hout geeft je woning een authentiek karakter, maar hoe verwerk je hout het beste in je interieur? Dat leggen we je in dit artikel uit.

 

Het belangrijkste is natuurlijk dat alles in je woning goed bij elkaar past. Kies je voor hout in je interieur, ga dan ook voor rustige, aardse kleuren in de rest van je interieur. Vaak is dat namelijk het mooiste. Natuurlijk hoeft dat niet altijd het geval te zijn, maar je kunt je voorstellen dat neon roze niet het mooiste is bij een houten vloer.

Hout in de meubels

Iets wat tegenwoordig enorm in is, is het plaatsen van houten meubels. Denk aan een stoel met houten armleuningen of een houten tafel. Voornamelijk boomstamtafels zijn erg populair. Dit zijn tafels gemaakt uit één dik stuk boomstam. Vaak zijn de tafels netjes afgewerkt, zodat ze niet voor splinters zorgen, maar hebben ze nog wel de ruwe, rustieke uitstraling. Een goede boomstamtafel vinden, kan nog best lastig zijn, omdat ze er in veel verschillende vormen en maten zijn. Je kunt gelukkig ook een boomstamtafel op maat laten maken door Anselm Oome. Zo weet je zeker dat de tafel perfect in je woning past en de juiste sfeer geeft.

Hout in de vloer

Een van de meest makkelijke manieren om hout in je woning te verwerken is door middel van de vloer. Een houten vloer komt in veel verschillende kleuren en tinten en je kunt deze op diverse manieren leggen, waardoor je leuke patronen kunt maken. Op die manier kun je heel gemakkelijk een bepaalde sfeer aan je woning geven. Vaak is hout wel veel gevoeliger voor bijvoorbeeld vocht en temperatuur en kraakt het ook wat meer. Als je dat niet ziet zitten is het handig om te overwegen of hout wel iets voor jou is, of dat je beter voor laminaat kunt gaan. 

Hout als accessoire

Als laatste kun je hout ook in de accessoires in je woning verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een houten beeldje, een houten klok of een flinke houten lijst voor een schilderij of foto. Je kunt op deze manier heel subtiel houten elementen aan je woning toevoegen en zo dus ook gezelligheid en sfeer in je woning verwerken. Zeker in een heel erg moderne woning, die soms een beetje koud over kan komen, geven een paar houten elementen net even dat extraatje.

Share.

About Author

Leave A Reply